När Wikegård tappade det helt i båset – och tryckte ett glas vatten i domarens(!) ansikte: ”Dummaste jag gjort”

Niklas Wikegård är känd för sitt temperament.
Nu, i podcasten Släpp Sargen, avslöjar profilen det värsta som hände under alla åren i båset.
– Det är nog kanske den dummaste grejen jag har gjort – och jag fick så klart matchstraff, säger han.

Niklas Wikegård har under många år varit en av Sveriges mest omtyckta men samtidigt kontroversiella hockeyexperter. Wikegård rör upp känslor hos precis alla supportrar, och mycket tack vare att han alltid säger precis vad han tycker och tänker, så har han gått hem under så många år.

Avslöjar värsta utbrottet

Men innan tv-karriären så var Wikegård hockeytränare, någonting han började med redan som 20-åring. Han har varit tränare i många år åt Väsby, men även i SHL för Djurgården och Brynäs. Det senaste tränarjobbet hade han 2005, då han lämnade Dif.

050104 Ishockey, elitserien, Timrå – Djurgården: Niklas Wikegård, tränare, upprörd. © Bildbyrån

I hockeypodden Släpp Sargen får Niklas Wikegård – känd som en passionerad och hetlevrad tävlingsmänniska – en rak fråga om vilket som är det värsta utbrottet han fick under sin drygt 20 år långa tränarkarriär. 

– När jag började som tränare var jag 20 år. När man är 20 år och mer spelare än ledare – jag hade knappt koll på att jag var tränare i början, jag ledde bara genom engagemang och närvaro i 10, 12, 15 år, i stort sett – så händer både det ena och det tredje, säger Wikegård.

”Dummaste jag gjort”

Wikegård fortsätter:

– Tyvärr så hade jag en incident i Västerås med Väsby. Jag kan ha varit 23, 24 år för det här måste ha varit runt -86, så hade vi den fantastiskt fina huvuddomaren Jan Tommos. Det måste nog vara -87 för det är en kvalmatch tillbaka till elitserien. Jag känner mig då extremt förfördelad som ledare, så det slutar med att jag då trycker ett glas vatten i ansiktet på linjedomaren. Den var inte så bra. Det är nog kanske den dummaste grejen jag har gjort – och jag får så klart matchstraff.

180125 Domaren Mikael Nord pratar med Cmores Niklas Wikegård under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Skellefteå den 25 januari 2018 i Jönköping. Foto: Stefan Lantz / BILDBYRÅN

C More-experten menar dock han emellanåt kan sakna den där riktiga passionen i dagens hockey.

– Jag gillar när tränare kan vara småförbannade på det mesta. Sedan förstår jag ju också att man måste göra det med kontroll. Jag har ingenting emot när ”Bulan” Berglund startar en match genom att säga att ”nu möter vi ett bottenlag” och så står Roger Rönnberg på sidan och sväljer hela betet och blir röd i hela ansiktet. Då tänker jag att det här kan bli roligt.

LÄS MER: Niklas Wikegård avslöjar vad han är mest trött på inom svensk hockey – och håller inte tillbaka: ”Jag är orolig”

Få våra nyhetsbrev!