När Tre Kronor-hjälten vägrade ta skit av Tommy Söderström – och bjöd på tidernas bästa comeback

När Tre Kronor-hjälten vägrade ta skit av Tommy Söderström – och bjöd på tidernas bästa comeback

Tommy Söderström delade ut kritik till Patrik ”Putte” Erickson.
Då bjöd Tre Kronor-ikonen på en alldeles underbar comeback – som fick målvakten mållös.
– Han kunde ju reta folk till vansinne och bara stå och le, säger forne lagkamraten Challe Berglund.

Det kan verkligen gå hett till i ett omklädningsrum, särskilt om där finns flera färgstarka personer som alla vill få fram sin åsikt eller vilja. Alla som sysslat med lagsport känner nog igen känslan av när det gått lite sämre – och hur ogärna man vill medge att man faktiskt själv kanske inte fått ut maximalt av sin förmåga, att det absolut finns förbättringspotential.

Klockrena svaret

Då är det såklart lättare att kanske skylla det på någon annan, eller hitta en annan syndabock. I podcasten ”Släpp Sargen” berättar jätteprofilen Challe Berglund – en Tre Kronor-hjälte som även gjort sig ett rejält namn som tränare och expert – om en diskussion som skedde när han spelade i Djurgården, där det bara kryllade av profiler

891113 Ishockey, Finland – Sverige, 1-1: Patrik Erickson, Sverige. Foto: BILDBYRÅN

Tre Kronor-hjältarna Tommy Söderström och Patrik ”Putte” Erickson hamnade, under en match där, i en het ordväxling i omklädningsrummet – men det slutade med att den sistnämnde verkligen fick det sista ordet.

– En underbar diskussion. Tommy skällde på ”Putte” för att han inte täckt skott. De diskuterade fram och tillbaka bra länge innan ”Putte” Erickson, på sitt typiska sätt – han kunde ju reta folk till vansinne och bara stå och le – sa att ”men ärligt talat, Tommy, om du tittar på mina benskydd och dina benskydd … fundera sedan på vem det är som ska ta puckarna”, säger Berglund.

”Din jävla idiot”

Tommy Söderström hade alltså inte mycket att sätta till när ”Putte” kom med sin klockrena comeback, men det hela mynnade bara ut i ett skratt.

– Då blev Tommy förbannad och sa ”din jävla idiot”, men skrattade naturligtvis sedan efteråt, men jag tyckte att det var en sådan härlig upplösning på den diskussionen.

910415 Ishockey, VM, Sverige, förhands: Tommy Söderström, målvakt © Bildbyrå

Tommy Söderström var en gigant i buren under sina storhetsdagar, detta trots att han inte hade samma fördel materialmässigt, som dagens målvakter.

– Tommy hade ju korta, små. Dagens benskydd är ju jättestora, men ändå är det utespelarna som täcker skotten, säger Berglund.

LÄS MER: När Challe Berglund tog av sig hjälmen under OS 1994 – och fick Lasse Granqvist att tappa hakan: ”Vad fan!?”

Få våra nyhetsbrev!