När topplocket gick för Niklas Wikegård – som straffade lagets gottegrisar(!): ”Fick gymma i stället”

Niklas Wikegård kunde bränna till ordentligt som tränare.
En gång valde han till och med att kasta ut lagets glassmaskin(!).
– Men det var ju bra, då fick man gå ner och gymma i stället…, säger Christian ”Fimpen” Eklund.

Niklas Wikegård är i dag en av Sveriges mest omtyckta och meriterade experter i tv. Han har jobbat med SHL i C More i många, många år – och nu för tiden är det snudd på märkligt att inte se honom i samband med stormatcher, oavsett om det är i en roll i studion som expert, eller för att göra intervjuer vid rinken.

Kastade ut glassmaskinen

Wikegård har även ett hyllat tv-program är utan tvekan en av våra riktigt stora profiler och åsiktsmaskiner. Men Wikegård har även en bakgrund som tränare, och då var han bland annat känd för sitt något heta temperament. Även i dag kan Wikegård brinna av kring ämnen som han stör sig på, och som tränare kunde det stundtals vara ännu värre.

171116 Cmores expert Niklas Wikegård under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Färjestad den 16 november 2017 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Wikegård är mest känd för sina år i Djurgården, där bland andra Christian ”Fimpen” Eklund spelade.

– Han var verkligen snäll, men det var lite som tomtebloss. Det kunde verkligen brinna till, och sen lugnade han ned sig. Men han kunde ju slå sönder tv-apparater… Ibland kastade han lite grejer och så, säger Dif-profilen i podcasten Släpp Sargen.

”Underbart är kort”

Fimpen lyfter ett exempel när Wikegård tog sönder lagets älskade glassmaskin(!).

– Det tråkigaste han gjorde var faktiskt… Andreas Holmqvist hade fixat en egen glassmaskin till omklädningsrummet, så vi fick in den där. Problemet var att några i laget, Ante bland annat, käkade för mycket glass, så den slängde Wikegård ut. Vi fick bara ha den i två veckor! Och det var god glass också! Efter träningen så var det ju bara: ”Åh!”. Men underbart är kort. Men sen gick topplocket på honom, då tog han bort tv:n från samlingsrummet, och sen glassmaskinen, säger Fimpen.

050104 Ishockey, elitserien, Timrå – Djurgården: Niklas Wikegård, tränare, upprörd. © Bildbyrån

Eklund menar dock att Wikegårds utbrott kanske inte bara var negativt.

– Men det var ju bra, då fick man gå ner och gymma i stället. Det var kanske bra, för vissa, säger han.

LÄS MER: Oväntade uppgifter: Ikonen Jörgen Jönsson återvänder till SHL – blir ny huvudtränare för topplaget

Få våra nyhetsbrev!