När svenske NHL-profilen kom till Vita Huset – och avslöjade presidentens stora bluff: ”Men vad fan…”

Mikael Samuelsson blev inbjuden till Vita Huset.
Där chockades han av en detalj med presidenten.
– Det förvånade mig, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Mikael Samuelsson slog igenom i Elitserien med Brynäs, och framgångarna i Sverige ledde till en flytt till Nordamerika, där det till en början dock mestadels blev spel i AHL. Men det blev till sist ändå en lång och framgångsrik karriär på andra sidan Atlanten för Samuelsson, som även vunnit OS-guld och VM-guld med Tre Kronor.

Fick besöka Vita Huset

Totalt blev det nästan 700 matcher i NHL för Samuelsson med San Jose Sharks, New York Rangers, Pittsburgh Penguins, Florida Panthers, Detroit Red Wings och Vancouver Canucks. Störst framgångar skördade han, utan tvekan, i Detroit Red Wings.

071010 Ishockey, NHL, Detroit Red Wings, morning skate, träning: Mikael Samuelsson. © Bildbyrån

Där spelade Samuelsson från 2005 till 2008, med en drös andra legendariska svenskar, och det var även där som han skrev in sig i historien som en av få spelare som vunnit samtliga tre riktigt stora titlar, alltså Stanley Cup, VM- och OS-guld.

”Men vad fan…”

Ja, för Samuelsson vann nämligen Stanley Cup med just Detroit under säsongen 2007/2008, vilket ledde till att man senare fick besöka USA:s president i Vita Huset i Washington D.C. Från det mötet tog Samuelsson med sig ett lite udda minne…

– Det var en annorlunda upplevelse med alla säkerhetskontroller, allt vad det innebar och så. Vi skulle spela mot Washington dagen efter, eller om vi hade spelat mot dem dagen innan. Så kom vi in där, fick ställa upp – och det som förvånade mig med det var att … jag vet inte vad jag hade trott innan, men det var när presidenten höll sitt tal, så läste han i stort sett innantill. Jag vet inte om jag hade trott att ”vilka bra talare alla presidenterna är”, men det är ju en sådan grej som man inte tänker på, men han läser i princip innantill. Så är han duktig på att titta upp och att tala inför folk, men det är ju någon annan som satt ihop alla de där orden. Det kanske ”makes sense” just nu när man tänker på det, men för mig blev det att ”vad fan, står han och läser innantill?”. Ja, det gjorde han ju, säger Samuelsson.

President Donald Trump and first lady Melania Trump are greeted by former President George Bush and former first lady Laura Bush outside the Blair House across the street from the White House in Washington, Tuesday, Dec. 4, 2018. (AP Photo/Andrew Harnik)

Samuelsson vill dock inte säga att han blev besviken på presidenten, George W. Bush – men att det var roligt att få den insynen som han faktiskt fick. Lätt är väl det att förstå, då inte alltför många svenskar genom åren fått chans att träffa en amerikansk president.

– Haha, nej, så var det väl inte, att jag blev besviken – det var bara kul att få se det där!

LÄS MER: Robin Figren avslöjar oförglömliga SHL-minnet – som alltid får han att bryta ihop: ”När Andreas Jämtin…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!