Robin Figren avslöjar oförglömliga SHL-minnet – som alltid får han att bryta ihop: ”När Andreas Jämtin…”

Vad är egentligen det roligaste som hänt i SHL:s historia?
Robin Figren har sin åsikt klar.
– Det finns en som verkligen sticker ut hos mig, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Det händer verkligen alltid någonting extra i SHL, och i stort sett varje omgång är det någonting som händer som kanske inte hör till vanligheterna. Än mer stökigt var det förr om åren, då profiler som Per Ledin och Emil Kåberg huserade i ligan och alltid lät alla veta vad de tyckte om saker och ting.

Uppmärksammade bråket

Det är inte direkt lätt att välja ut vad som egentligen varit den allra största och roligaste snackisen, men i podcasten ”Släpp Sargen” så avslöjar profilen Robin Figren vad som, enligt honom, varit den roligaste snackisen i SHL:s historia.

– Det finns en som verkligen sticker ut hos mig! Det är Andreas Jämtins motattack mot Petter Rönnqvist från 2011. Andreas Jämtin hade åkt ut för en hög klubba som man i C More-studion var ganska oense om. Wikegård tyckte att det skedde mitt i ett skott medan Rönnqvist tyckte att Jämtin gjorde det medvetet och säger i studion typ att ”Jämtin gör det här med flit, han är den typen av spelare, han är ett svin”, liksom, säger Figren.

– Han karaktärsmördar Jämtin, helt enkelt?, säger programledarkollegan Niclas Norlindh. 

– Ja, exakt – och efter den här händelsen och matchen så gör Andreas Jämtin då en intervju med Aftonbladet. Det finns några svar här som än i dag kan få mig att vika mig av skratt. Jag tänkte läsa några av svaren när Jämtin får höra om vad som hänt.

Robin Figren, Frölunda
170321 Frölundas Robin Figren under värmningen innan kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Skellefteå den 21 mars 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Jämtin var inte nådig i sina svar om Rönnqvist…

– Då har vi Jämtins första svar då apropå att Rönnqvist kallar honom för svin. Då svarar Andreas Jämtin så här: ”Vi pratar om en kille som fått 5 000 skott i huvudet under sin karriär. Det kan lätt bli komplikationer av sådant och man undrar ju hur det står till i Petters hjärna. Frågan är hur lämpad han är att sitta som expertkommentator. Han ska nog tänka efter lite först innan han uttalar sig”. Det kommer mer! Det är så otroligt kul!, säger Figren.

”Roligaste intervjuen!”

Figren fortsätter att berätta om intervjun:

– Vidare får han då frågan ”Har ni haft någon personlig vendetta tidigare?”. Då svarar Andreas Jämtin: ”Nej, så har det aldrig varit, men nu vill han vara med och leka med de stora grabbarna i studion. Petter har tagit rollen som den stora bödeln och ska straffa folk hit och dit”, säger han, och fortsätter:

– Sedan får han frågan: ”Hur känns det att bli kallad för ett svin?”. Då svarar Andreas Jämtin: ”Ja, från en kille som sitter med sin epa-lugg och ser för jävlig ut i studion. Det ser ut som att han varit på inkilning i två dagar och sedan kommit direkt till sändning”. Där tar intervjun slut, haha!.

170121 Färjestads Andreas Jämtin på uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Färjestad den 21 januari 2017 i Luleå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN

Figren tycker helt enkelt, tack vare svaren, att det är SHL:s roligaste snackis någonsin.

– De här svaren, som han kastar ut, är så träffsäkra så det finns inte. Jag tycker att det är så sjukt kul! ”Han sitter där med sin epa-lugg”, haha! Att han nyss varit på inkilning i två dagar? Det är inte bara en dag, utan det är två dagars inkilning! Jag tycker att det är en av de roligaste hockeyintervjuerna jag läst!

LÄS MER: Robin Figrens oväntade utspel – efter att kompisen Dick Axelsson avslutat karriären: ”Lite orolig för det…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!