När Sudden drog på sig spenderarbyxorna i limon – och köpte McDonalds för 10 000 kronor: ”En hög pengar”

Johannes Salmonsson fick en rejäl utekväll med bland andra Mats Sundin.
Då blev legendaren sugen på hamburgare – och la 10 000 kronor på McDonalds.
– Så jag sprang in där och slängde fram sedelbunten. ”Cheeseburgare och pommes för 10 000 kr”. Haha!, säger ”Salle” i podcasten Släpp Sargen.

Johannes Salmonsson är en välkänd profil inom SHL-sammanhang, och han är faktiskt den enda spelaren som representerat hela sju klubbar i Sveriges högsta liga. Under åren har det blivit närmare 500 matcher i serien, och trots att han fyllt 35 år så har han inga planer alls på att sluta.

Berättar om utekvällen

”Salle” representerar i dagsläget Oskarshamn, och där har han hyllats för sitt ledarskap och sin rutin, och det är faktiskt svårt att hitta någon med samma typ av eftarenhet som honom. Men Salmonsson har även testat på spel utomlands, bland annat i Nordamerika där han var i en säsong. Och trots att det aldrig blev några matcher i NHL så blev det en del minnen med hem till Sverige igen.

Mats Sundin, Toronto Maple Leafs
141015 Mats Sundin poserar för ett porträtt efter en presskonferens anordnad av Ishockeyförbundet den 15 oktober 2014 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86844

I hockeypodden Släpp Sargen berättar profilen Johannes Salmonsson om en utekväll för många år sedan ihop med hockeystjärnorna Mats Sundin, Douglas Murray och Robert Nilsson.

– ”Sudden” är ju stor. Det var mäktigt. Jag var jäkligt laddad för att hänga på, minns ”Salle”.

Köpte Donken – för 10 000

När nattklubben stängde hoppade gänget sedan in i en enorm Hummerlimousine som stod och väntade utanför – för att ta dem vidare till efterfest hos Murray.

– Det var världens drag. ”Sudden” satt som en chef där i baksätet och styrde musiken och var en riktig kung, säger Salmonsson.

011115 Ishockey: Mats Sundin, Toronto, NHL. © Bildbyrån – 24945

På vägen skulle det dock ätas, tyckte Sundin, så limon svängde in vid ett McDonalds.

– ”Fan, Salle, köper du burgare?”, säger han – och slänger över en hög med pengar. Så kollade jag – det var 10 000 kr. 10 000 kr skulle vi ha burgare för. Så jag sprang in där och slängde fram sedelbunten. ”Cheeseburgare och pommes för 10 000 kr”. Haha!

– Sedan drog vi hem till Douglas, hade lite efterfest och käkade burgare. Det var kul!

LÄS MER: När profilens stora tågbluff synades av Wikegård – som förvandlades till rena rama detektiven: ”Blev skamvrån”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!