När profilens stora tågbluff synades av Wikegård – som förvandlades till rena rama detektiven: ”Blev skamvrån”

Johannes Salmonssons sena ankomster, när han spelade i Djurgården, berodde på tågen – sa han själv.
Sen kom Niklas Wikegård på bluffen.
– Då fick man stå i skamvrån…, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

I dag är Johannes Salmonsson 35 år fyllda och en av de största profilerna vi har i SHL. Veteranen är faktiskt den enda som har tillhört hela sju SHL-klubbar, och under årens lopp har det hunnit bli hela 498 matcher i Sveriges högsta liga, och det är nu alltså bara en tidsfråga innan han når den mäktiga milstolpen av 500 spelade matcher.

Skyllde på SJ(!)

Salmonsson har hyllats för sin professionalism i Oskarshamn, där han nu spelar, och hans rutin lyfts ofta fram som en nyckel för att IKO ska få med sig poäng i den tuffa serien. Men Salmonsson har kanske inte alltid varit så proffsig…

191230 Oskarshamns Johannes Salmonsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Oskarshamn den 30 december 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

I podden Släpp Sargen berättar SHL-profilen om att han väldigt ofta var sen till samlingar under sin första A-lagssäsong (03/04) med Djurgården då han bodde i Uppsala.

– De tyckte ändå lite synd om mig – jag var bara 17 år och behövde pendla. Det fanns ändå lite sympati. Kom tio minuter sent, kom en kvart sent. Jag sa alltid, de första gångerna, att det var tåget. ”Det är SJ – strul hela tiden”, berättar Salmonsson.

Wikegårds upptäckt

Men det hela tog sedan en oväntad lösning – då Niklas Wikegård och Johan Garpenlöv, som var tränare då, synade bluffen och förvandlades till rena rama detektivduon.

– Så var det någon gång när jag blev riktigt sen, så ringde jag in och sa att det var tåget igen, så tänkte jag inte mer på det. När jag sedan kom in till träningen så kallade Niklas Wikegård (huvudtränaren) in mig på sitt kontor direkt. Då hade ”Garpen” (Johan Garpenlöv, assisterande tränaren) ringt SJ och kollat om alla avgångar gått som planerat. Haha!

050104 Ishockey, elitserien, Timrå – Djurgården: Niklas Wikegård, tränare, upprörd. © Bildbyrån

Salmonsson berättar vidare:

– Och ja, det hade de ju gjort! Då fick man stå i skamvrån. Det som de dock inte visste var att jag hade kommit undan typ tio gånger innan det.

Johannes Salmonsson har ännu inte spelat några matcher för den här säsongen, då han under sommaren genomgått en höftoperation.

LÄS MER: När SHL-profilen försökte bräcka bjässen Zdeno Chara – och fick ångra sig direkt: ”Det största aset jag mött”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!