När ”Strumpan” fick sparken men kom tillbaka samma säsong – och bjöd på de 6 skönaste orden till spelarna

När ”Strumpan” fick sparken men kom tillbaka samma säsong – och bjöd på de 6 skönaste orden till spelarna

Leif Strömberg fick sparken – men återvände samma säsong.
Då bjöd han på den skönaste kommentaren till sina spelare.

Leif Strömberg inledde sin tränarkarriär 1992 och blev direkt en stor profil inom hockey-Sverige. Han har varit i mer än en handfull klubbar inom svensk hockey, däribland Södertälje, Färjestad och Malmö.

Riktig profil

”Strumpan”, som han kallas, blev inte bara så omtyckt för sina taktiska direktiv eller sina diverse framgångar, utan för hur han var vid sidan av isen. Strumpan är en riktig profil och verkligen av den gamla skolans tränare. Och det finns mängder av anekdoter om grejer han har gjort i, och runt, omklädningsrummen.

20111121 Ishockey, Allsvenskan, Södertälje SK – Malmö Red Hawks i Allsvenskan i ishockey. På bilden: Malmös tränare Leif Strömberg. © Bildbyrån

Och Linus Klasen vet en hel del om det. Den förre SHL-stjärnan, som numera spelar i Schweiz, hade Strömberg i Södertälje i slutet av 00-talet, och under en knackig säsong fick Strömberg sparken. Men lagom till att SSK skulle försöka kvala sig kvar i dåvarande Elitserien så tillsattes Strömberg igen.

Fick sparken – och anställdes igen

Och när Strömberg träffade sina spelare för första gången efter nyanställningen så fick han direkt alla att brista ut i ett jätteskratt.

– Jag har en jävla rolig historia om Strumpan, alltså…, säger Klasen i podcasten Släpp Sargen.

– Han fick sparken i slutet av säsongen, och så kom Jim Brithén in. Sen inför kvalserien så tog man tillbaka Strumpan. I Södertälje kommer man in i omklädningsrummet och tar av sig skorna, och sen är coachrummet rakt fram. När jag kommer innanför dörren, då rullas det bara ut en liten skinnfåtölj med hjul på, och så sticker han ut huvudet, och säger: ”Mig blir ni inte av med, och vrålskrattade”.

180304 Vita Hästens tränare Leif Strömberg under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Vita Hästen den 4 Mars 2018 i Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Robin Figren, tidigare SHL-spelare, är en av programledarna, och vet precis vad Klasen menar när han imiterar Strumpans skratt.
– Lilla äckel-garvet också! Man kan verkligen se det framför sig, säger Figren.

– Han är rolig, Leffe, asså. Han var ju överlycklig, svarar Klasen.

LÄS MER: Förre SHL-stjärnans helsköna känga till Joel Lundqvist – svarar på känsliga frågan: ”Bra på det han gör, men…”