Förre SHL-stjärnans helsköna känga till Joel Lundqvist – svarar på känsliga frågan: ”Bra på det han gör, men...”

Förre SHL-stjärnans helsköna känga till Joel Lundqvist – svarar på känsliga frågan: ”Bra på det han gör, men…”

Linus Klasen får en fråga om Joel Lundqvist.
Då håller han inte tillbaka.
– Om jag är bättre än honom på ishockey…?

Linus Klasen återvände till SHL för två år sedan och var då en av ligans bästa spelare. Han kom från sex raka säsonger i schweiziska Davos, där han vräkt in poäng, och gjorde 42 poäng på 50 matcher för Luleå.

Kängan till Joel

Men det är inte bara för sitt spel på isen som Linus Klasen blivit en riktig profil. Han är av många ansedd som en riktig snackpåse och det är inte ofta han håller igen när han får frågor av reportrar och fans, oavsett hur kontroversiellt ämnet må vara.

210419 Luleås Linus Klasen under kvartsfinal sex i SHL mellan Luleå och Skellefteå den 19 april 2021 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

När Linus Klasen gästar hockeypodden Släpp Sargen så kommer ett tydligt exempel på det. Han får en rak fråga huruvida han är bättre eller sämre än Frölunda-ikonen Joel Lundqvist – och det dröjer inte länge innan kängan kommer.

– Joel Lundqvist är ju bra på det han gör. Men jag kan bara säga såhär… Att jag har 1-0 på honom i tekningar, säger han.

”Det är en no-brainer”

Den förre SHL-profilen Robin Figren, som är en av programledarna i podden, säger då att ”Lundqvist inte har mycket kvar, om man tar bort hans tekningar”.

– Det ska väl vara det fysiska då… Men det är två helt olika spelartyper, säger Klasen, innan han fortsätter:

– Men sammantaget, allt inräknat, så om jag är bättre på ishockey? Asså… Jag tycker det är en no-brainer faktiskt. 

220415 Frölundas Joel Lundqvist jublar efter 1-3 under semifinal ett i SHL mellan Luleå och Frölunda den 15 april 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Efter sin sejour i Luleå lämnar Linus Klasen för speil i den schweiziska andraligan, där han den gångna säsongen gjorde hela 57 poäng på 43 matcher. Med det var han bara slagen i poäng av en svensk spelare i ligan, nämligen Robin Figren…

LÄS MER: SHL-toppklubben jagar svenske backstjärnan – kan återvända efter sex år utomlands: ”En riktig toppback”