SHL-toppklubben jagar svenske backstjärnan – kan återvända efter sex år utomlands: ”En riktig toppback”

SHL-toppklubben jagar svenske backstjärnan – kan återvända efter sex år utomlands: ”En riktig toppback”

Flera säsonger i NHL och KHL.
Nu kan Tim Heed återvända till Sverige.
Enligt uppgifter ska en toppklubb i SHL hört sig för om backstjärnan.

Tim Heed var verkligen en av SHL allra bästa backar för ett par säsonger sedan. Han vann SM-guld med Växjö – men det var i Skellefteå Heed fick sitt definitiva genombrott.

Kan återvända till SHL

Han var en av klubbens absolut viktigaste spelare under flera säsonger, och belönades till sist med ett kontrakt i NHL. Tim Heed reste över atlanten för spel i San Jo´se Sharks och samlade ihop över 100 matcher i världens bästa hockeyliga.

160211 Sveriges Tim Heed under landskampen i ishockey mellan Sverige och Finland den 11 februari 2016 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Efter äventyret borta i Nordamerika har det blivit spel i den schweiziska ligan, och senast i Spartak Moskva i KHL. Men nu kan backstjärnan vara på väg tillbaka till SHL.

Enligt Hockeypuls har Örebro hört sig för om den NHL-meriterade backen.

– Jag vet ett namn som Örebro har tittat på och det är Tim Heed. Men sen är det många de tittar på, men det är en svensk spetsback, säger Andreas Lundskog.

”Det är ett perfekt namn”

Han fortsätter:

– Han (Heed) sitter just nu utan kontrakt efter ha spelat i KHL, och har varit mängder med år borta i Nordamerika och gjort ett antal matcher i NHL.

160403 Skellefteås Tim Heed under semifinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan Växjö och Skellefteå den 3 april 2016 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

– Där snackar vi offensiv spets, som är väldigt bra i powerplay som Örebro har saknat lite också. Det är ett perfekt namn att få in för Örebro, säger Andreas Lundskog.

Tim Heed svarade för 26 poäng på 50 matcher i KHL förra säsongen.

LÄS MER: Oroande orden om Nicklas Bäckström i USA – fruktar nu det värsta efter ny skräcklista: ”Det sorgligaste är…”