Oroande orden om Nicklas Bäckström i USA – fruktar nu det värsta efter ny skräcklista: ”Det sorgligaste är...”

Oroande orden om Nicklas Bäckström i USA – fruktar nu det värsta efter ny skräcklista: ”Det sorgligaste är…”

Nicklas Bäckström har opererat höften.
Nu fruktar man att han gjort sin sista match – och det finns många exempel på varför.
”Det är få som lyckas”, skriver sajten Russian Machine Never Breaks.

Nicklas Bäckström är en av våra största NHL-stjärnor, men de senaste säsongerna har varit tunga. Bäckis har fortfarande producerat poäng i absoluta världsklass, men han har slitit med en höftskada som vägrar lägga sig.

Nya skräcklistan

Bäckström har missat mängder av matcher och känt att han i stort sett aldrig kan spela för fullt, och höftskadan tvingade honom till slut till en operation. På en klinik i Belgien har Bäckström nu genomgått en rejäl operation, och Capitals har hittills bara sagt att den var ”framgångsrik”, men att rehaben blir lång.

Washington Capitals center Nicklas Backstrom (19) looks on during the second period of an NHL hockey game against the New York Islanders, Tuesday, April 26, 2022, in Washington. (AP Photo/Nick Wass)

Och det finns rejäl oro för att Bäckström faktiskt kan ha spelat sin allra sista match i NHL. Sajten Russian Machine Never Breaks – en initerad Washington-blogg – lyfter nu fram flera exempel på andra kända idrottare som gjort samma operation, och det är inte direkt munter läsning.

”Det är också därför så många funderar på om han har gjort sin sista match”, skriver sajten.

”Det sorgligaste är…”

Sajten skriver bland andra om den förre NHL-spelaren Ed Jovanovski, som tvingades till rehab i mer än ett år. Han återvände sen, bara för att spela 37 matcher – innan han avslutade karriären.

”Det sorgligaste är att det är det mest lyckosamma utfallet av alla som gjort operationen”, skriver sajten.

Nicklas Bäckström i Tre Kronor-tröjan. Foto: Bildbyrån

Men det finns fler exempel på NHL-spelare som gjort operationen. Ryan Kesler gjorde den 2019, och spelade aldrig igen. Mike Sillinger gjorde den också – men bara för att slippa ha ont när han väl slutade, och det blev inga fler matcher.

Avslutningsvis slår RMNB fast:

”Ska svensken återvända, så kommer det krävas en lång och smärtsam process”.

LÄS MER: Victor Hedmans mäktiga drömmål räckte inte – Gabriel Landeskog är nu bara en vinst från Stanley Cup-titeln