När SHL-profilen smet till toaletten på fystestet – och svarade Wikegård med svenskt ”rekord”: ”Vansinnig”

Johannes Salmonsson skulle göra fystest men smet till toaletten – vilket fick Niklas Wikegård att rasa.
Då svarade Salmonsson på allra bästa sätt.
– Det kan vara svenskt rekord det jag gjorde, säger profilen
i podcasten ”Släpp Sargen”.

Johannes Salmonsson är den senaste gästen i hockeypodden ”Släpp Sargen”, och där bjuder han på störtsköna anekdoter från sina många år i SHL. För Salmonssons erfarenheter och rutin går det inte att ifrågasätta. Ingen spelare har representerat lika många klubbar i Sveriges högsta serie som honom (7), och då hinner man även med att uppleva en hel del tokigt även utanför isen.

Smet från testet

I podden konstfronteras Johannes Salmonsson av Robin Figren, som är en av programledarna, med ett rykte om att han under sin tid i Djurgården skulle ha behövt avbryta ett Coopertest – för att bajsa.

– Ja, det stämmer absolut, svarar Salmonsson.

200924 Oskarshamns Johannes Salmonsson under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Oskarshamn den 24 september 2020 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Salmonsson berättar om den märkliga händelsen:

– Jag hade sprungit 13 varv och har en bra tid på gång. Sedan får jag, inne på trettonde varvet, då ställa mig själv frågan om jag ska springa med bajs som sprutar ut, eller ska jag springa in. Så då löpte jag ju in, fort som fan. Sedan rushade jag ut genom korridoren och körde de två sista varven.

Svarade på bästa sätt

Tränare i Djurgården då var Niklas Wikegård, numera expert i C More, och han blev inte glad av det som utspelade sig.

– Sedan blev ju Niklas Wikegård (tränaren) helt vansinnig. ”Vad är det för jävla psyke på dig?”. Så då fick jag ju springa med gruppen som startade två minuter senare. Så jag fick springa 15 varv till direkt. Haha!

200312 Oskarshamns Johannes Salmonsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Oskarshamn den 12 mars 2020 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Figren menar dock att han imponeras av Salmonssons karaktär vad gäller att löpa ut efter toalettbesöket för att slutföra det då pågående testet.

– Ja, är det någon som sprungit under 15 minuter, med bajs, på Coopertestet? Med bajsstopp! Det är ju fan rekord. Det kan vara svenskt rekord!

– Ja, vad fan, svarar Figren. Ta ”Dicken” (Dick Axelsson) som var med här i podden tidigare – han har ju aldrig sprungit under 15 minuter – utan bajs i brallan. Haha!

Det panikartade toalettbesöket tog ändå så pass lång tid att Salmonsson kunde förbättra sitt resultat tack vare Wikegårds bestraffning.

– Jag tror att det andra (testet) blev någon minut bättre.

LÄS MER: Knallen: Nya detaljen som kan ta Martin Thörnberg tillbaka till HV – trots stora bråket: ”I stridens hetta…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!