Knallen: Nya detaljen som kan ta Martin Thörnberg tillbaka till HV – trots stora bråket: ”I stridens hetta…”

Han fick lämna HV71 under uppmärksammade former.
Men tack vare ett nytt samarbete kan Martin Thörnberg återvända i vinter.
– Jag har släppt det för länge sedan, säger han.

Det var under förra våren som en av årets mest uppmärksammade hockeynyheter kom ut. Martin Thörnberg, en av HV71:s största genom tiderna, fick inget förlängt kontrakt. Han hade nyligen firat 700 matcher, och under karriärens lopp hade det blivit hela fyra SM-guld.

Kan återvända

Thörnberg har senare sagt att han erbjöd sig att spela för juniorlön, men HV71 stod på sig – och valde att helt bryta med kultbäraren. Efteråt var känslorna starka och Thörnberg svingade vilt mot sin tidigare klubb i ett uppmärksammat ordbråk. Thörnberg tillbringade i stället säsongen i HC Dalen, i division 1 – samtidigt som HV71 stod för ett praktfiasko och åkte ur SHL.

191226 HV71:s Martin Thörnberg uppmärksammas för sin 700e match inför ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Leksand den 26 december 2019 i Jönköping. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Nu skiljer alltså bara en division mellan klubbarna, och enligt Aftonbladet ska nu ett närmare samarbete mellan lagen påbörjas, som gör att spelare i vardera klubb kan spela för den andra klubben. 

– Pelle (Gustafsson, sportchef och tränare i Dalen) har bra kontakt med HV. Några spelare i laget kanske kan få känna på det, och även spelarna i HV behöver istid. Nu, när det bara skiljer en serie, är steget mycket kortare och klubbarna måste utnyttja det. Många av spelarna i laget är dessutom från HV, så det finns en koppling, säger Martin Thörnberg till tidningen.

”Hade varit roligt”

Det innebär att Martin Thörnberg, om HV71 vill det och HC Dalen ”inte blir för lidande av det”, faktiskt kan spela för sin gamla klubb i vinter.

– Ja, det hade varit roligt. Jag vet inte hur de tänker och självklart måste jag bevisa att jag håller men det hade varit kul att spela någon match, om de behöver förstärkning. Jag skulle inte tacka nej om jag får chansen, säger han.

Martin Thörnberg, HV71
200218 HV71:s Martin Thörnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och HV71 den 18 februari 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Och från Thörnbergs håll är det inga konstigheter, och bråket från förra året tycks helt bortglömt.

– Nej, det där har jag släppt för länge sedan. Jag pratar med Hult (Johan, sportchefen). Han tyckte det var jobbigt att han inte hört av sig tidigare. Det blev lite fel men så kan det bli i stridens hetta, säger han.

LÄS MER: Ryssens(!) nya jättekontrakt i NHL – som får Elias Pettersson att jubla: ”Det är frestande…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!