När SHL-profilen knackade på hos Pekka Lindmarks hotellrum och fick det mest oväntade välkomnandet

När SHL-profilen knackade på hos Pekka Lindmarks hotellrum och fick det mest oväntade välkomnandet

Pekka Lindmark är en av svensk hockeys skönaste profiler.
Nu minns förre lagkamraten ett oförglömligt minne med målvaktsikonen.
– Då sa han till mig: ”Vi ses på mitt rum om 10 minuter”, berättar Peter Andersson i ”Släpp Sargen”.

Det finns få svenska hockeyspelare som kan toppa Peter ”Pekka” Lindmark när det kommer till underbar personlighet. Förutom att vara en riktigt jäkla duktig hockeymålvakt så hade legendaren en karisma som verkligen stack ut.

Ikonen Pekka

Han är en av Tre Kronors största målvaktsikoner och kan stolt visa upp 2 VM-guld och 3 VM-silver från landslagstiden. Dessutom vann Lindmark 4 SM-guld för svenska klubbarna Färjestad och Malmö.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Pekka Lindmark, hockey
840930 Ishockey, Elitserien, Färjestad – Hammarby, 5-1: Peter Lindmark, målvakt i Färjestad efter matchen. © Bildbyrån – 7382

Pekka har verkligen satt ett stort avtryck inom svensk hockey och än i dag kommer det fram gamla berättelse från förr som bevisar exakt hur skön han var som hockeymålvakt – och framförallt hans bravader vid sidan av isen.

LÄS MER: Målvaktsikonen Pekka Lindmarks nya liv – och det enda han ångrar i dag: ”Man måste ju få leva lite…”

”Knackade på”

SHL-profilen Peter Andersson som både har spelat och tränat Malmö Redhawks fick den stora äran att spela ihop med målvaktsikonen. Duon var lagkamrater både i Malmö och Tre Kronor under slutet av 80- och början på 90-talet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Andersson, hockey
021003 Ishockey, elitserien: Peter Andersson, Malmö. © Bildbyrån – 61025 D

Han minns framförallt ett särskilt oförglömligt ögonblick med Pekka Lindmark. När han fick det mest oväntade välkomnandet av lagkamraten på sitt hotellrum.
– Vi var och spelade med landslaget i Finland. Vi spelade match och då sa Pekka till mig: ”Vi ses på mitt rum om 10 minuter”. Okej, svarade jag, berättar Andersson när han gästar podcasten ”Släpp Sargen”.
– Och jag förstod nästan vad det var. Men jag gick och knackade på hans dörr. Han pratade med sin fru Rita på telefon och då hade han precis fått reda på att de skulle få barn. Han blev naturligtvis otroligt stolt och glad över beskedet.

LÄS MER: SHL-profilens vackra hyllning till Börje Salming – avslöjar bortglömt minne som visar ikonens storhet

Det otroliga glädjebeskedet ledde sedan till att lagkamraterna kände sig så tvungna att fira, men det skulle få konsekvenser.
– Sedan hade han en flaska whiskey som stod där. Den försvann ganska fort när vi delade på den. Bussen skulle sedan gå på morgonen med landslaget och det slutade med att dom knackade på hos oss, vi hade försovit oss… Vi kom lite för sent till bussen, om man säger så. Men det kanske var giltigt skäl ändå och en kul grej att vara med om med honom, säger han i hockeypodden, som du kan lyssna på här nedanför.

Visst bara älskar man Pekka Lindmark? Dela artikeln och säg din åsikt!

Lyssna här: