När Robin Kovacs tvingades vaska hela bonusen – efter tidernas bil-misskötsel: ”Hoppade på motorhuven…”

Robin Kovacs leasade en bil av Rögle.
Det kostade honom en hel monsterbonus.
– Det var en dyr läropeng, säger han i podcasten Släpp Sargen.

Robin Kovacs har alltid varit högljudd utanför isen, och har aldrig varit rädd för att säga vad han tycker och tänker. På isen har det aldrig funnits några tvivel om hans kvalitéer, och han är en av SHL:s mest pålitliga poänggörare, säsong efter säsong. Han går nu med sin kanske poängbästa säsong i karriären i Örebro, men han har tidigare under karriären även representerat Luleå och Rögle i SHL.

”Det var helt, helt kaos”

Och i Rögle så var det inte bara frid och fröjd utanför isen. Kovacs berättar i podcasten Släpp Sargen om den gången han tvingades vaska hela sin monsterbonus – på att fixa en bil som han leasat av klubben.

– Det var det tuffaste någon bil har fått genomlida på den här planeten. Han var med om ett och annat, får man säga, säger han i podcasten.

211104 Örebros Robin Kovacs under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Skellefteå den 4 november 2021 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Bilen var Kovacs första, men enligt honom själv var han inte särskilt rädd om den.

– Jag leasade den, och fick hyra den via Rögle i Ängelholm, men jag hade den mycket i Stockholm också, och det var typ min första bil. Och du vet… Jag körde den, och varenda fälg var uppskrapad och jag hade någon polare som hoppade på motorhuven. Det var helt, helt kaos, säger han.

Fick vaska bonusen

Innan Kovacs väl skulle lämna tillbaka bilen så uppstod nästa olycka. Den här gången var Robin dock oskyldig.

– Det var repor överallt, och veckan innan jag skulle lämna tillbaka den så backade farsan in i en pelare. Jag ringer ner till Ängelholm och säger att vi krockat bilen. Så jag skulle ta ner den dit och så fick vi lösa det sen, när jag lämnade in den, säger han.

220108 Örebros Robin Kovacs jublar efter 3-4 under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Örebro den 8 januari 2022 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Men… Det var värre ställt med bilen än vad någon i Rögle hade kunnat ana, och Kovacs fick i stället gå miste om sin stora bonus.

– Farsan körde ner till Ängelholm, lämnar in bilen, och sen får jag ett samtal av Masken (dåvarande sportchef i Rögle), som säger: ”Du, den här bilen, den behöver typ skrotas”. Då skulle jag få en bonus av Rögle, på 50 000 kanske, och jag såg inte en krona av den bonusen! Det gick raka vägen till att reparera bilen. Shit… Det var den bilen, det. Men efter det har jag blivit pedant med bilarna. Det var en dyr läropeng, säger han.

LÄS MER: När Lidas och Holmström krockade på väg till match – orden efteråt fick hela laget att bryta ut i ett stort asgarv

Få våra nyhetsbrev!