När Lidas och Holmström krockade på väg till match – orden efteråt fick hela laget att bryta ut i ett stort asgarv

När Lidas och Holmström krockade på väg till match – orden efteråt fick hela laget att bryta ut i ett stort asgarv

Nicklas Lidström och Tomas Holmström krockade med bilen.
Men inte värre än att ”Homer” kunde skoja till det – framför hela laget.

Nicklas Lidström kallades ”Mr Perfect” i Detroit och det är lätt att förstå varför. Han var lagkaptenen som aldrig satte ett enda skär fel, och som hade en lägstanivå som var helt skrämmande hög. Lidström skördade enorma framgångar i Red Wings, och vann totalt fyra Stanley Cup-titlar, och sanslösa sju(!) Norris Trophy, priset till årets back.

Krockade på väg till match

Lidström var enorm uppskattad av Red Wings-fansen, och självklart även av lagkamraterna. Under Lidströms tid i Detroit spelade mängder av svenskar där, däribland Tomas Holmström, och de båda var så klart nära vänner. Holmström var en riktig lirare vid sidan av isen, och hade alltid ett skämt nära till hands. Till och med i ganska allvarliga situationer.

Nicklas Lidström
151106 Ishockey, NHL, Hall of Fame: Nicklas Lidstrom is seen during The Ice Hockey Hall of Fame induction ceremony 06 November 2015 in Toronto, Canada. Foto: Kevin Sousa / BILDBYRÅN

Som den gången Lidas och ”Homer” krockade inför en match, och Holmström skojade till det ordentligt.

– Ja, det stämmer faktiskt. Vi var på väg ner mot en match, och hade stannat för att köpa kaffe, som vi brukade göra, säger Lidström i podcasten Släpp Sargen.

Holmströms skämt efteråt

Smällen var inte allvarlig, men försenad svenskduon något.

– När vi svängde ut så krockade vi. Det var ingen häftig krock eller hård smäll. Det var ganska milt. Men vi var tvungna att vänta på polisen och allting, så vi ringde ner och förklarade vad som hade hänt, och att vi skulle bli lite sena.

991201 Nicklas Lidström och Tomas Holmström © Bildbyrån

Väl på plats i arenan, samlade framför laget, skojade Holmström om sin lagkapten.

– Det första Tomas säger sen, när vi kommer till omklädningsrummet, framför hela laget och tränaren Babcock, är: ”Don’t worry, guys! Jag kastade mig framför honom, han är okej!”. Han sa att han räddade mig, haha, säger Lidström.

Till och med en stjärna som Tomas Holmström förstod alltså hur viktig Lidström var för laget – och snacka om ett vältajmat skämt. Vilken lirare!

LÄS MER: Tre Kronor-profilen pekar nu ut Sveriges största genom tiderna – och nobbar(!) Foppa, Lidas, Sudden och Börje

Få våra nyhetsbrev!