När Robin Figren stoppades från SM-guldfirandet – och fick använda pokalen(!) som muta: ”Bara garvade”

Allt kan hända när ett SM-guld ska firas.
Fråga bara Robin Figren – som fick kliva fram till en dörrvakt och locka med pokalen för att få festa vidare.
– Den där vakten tittar på mig, garvar och skakar på huvudet, säger ”Figge” i podcasten ”Släpp Sargen”.

En hockeysäsong håller på i många, många månader och det krävs extremt mycket för att faktiskt stå som segrare på vårkanten. Inte nog med att grundserien i sig är över 50 matcher lång här i Sverige, därefter väntar flera blytunga kamper och bäst av sju-serier mot tuffa lag – så när en vinnare väl koras så är det bara rätt att det firas ordentligt.

Sköna storyn

I veckan säkrade Växjö årets SM-guld, och firade enormt i omklädningsrummet och sedan vidare. Det finns otaliga historier om när vilda firande pågått i dagar – ibland veckor – och då, i glädjeruset, kan verkligen precis allt hända. Det är det bara att fråga Robin Figren om.

160425 Frölundas Robin Figren jublar med pokalen under guldfirandet efter Frölundas SM-guld den 25 april 2016 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

”Figge” berättar i det senaste avsnittet av podcasten Släpp Sargen om ett antal roliga händelser i samband med Frölundas SM-guldfirande 2016. 

– Vi var ute en gång med pokalen. Det här var lite senare på kvällen. Jag vet att vi var en del som blev lite runda under fötterna och så där. Även undertecknad, säger Figren.

Lockade – med pokalen

Det hela slutade med nattklubb, där det dock tog stopp för Figren.

– Så kom vi till en av nattklubbarna mitt på Avenyn och jag vet inte … jag var väl lite yvig och så där i och med att man var hög på glädjerus och en och annan öl. Så skulle jag ta mig in på något ställe där, men jag blev nekad i dörren. Jag var en av få som liksom inte kom in.

160424 Frölundas Robin Figren under guldfirandet efter Frölundas SM-guld den 24 april 2016 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Men det hela löste sig – efter ett genialiskt drag av Figge, som alltså fick fortsätta festa vidare.

– Då drog jag ut ett sådant jävla äss ur rockärmen – bokstavligt talat. Jag hade ju pokalen innanför rocken just då, så jag öppnade upp rocken som en blottare av något slag – och hade ju då pokalen där. 

– Jag vet att den där vakten tittar på mig, garvar och skakar på huvudet. Sedan lyfter han på repet och låter mig gå in. Det var lugnt när jag då hade Le Mat med mig, haha. Han löste det där åt mig, han fixade det. 

LÄS MER: När Kanada tröttnade på Börje Salmings överlägsenhet – och gjorde det helt förbjudna: ”Fegt och töntigt!”

Få våra nyhetsbrev!