När Robin Figren gjorde tidernas tabbe – med snuskiga sms:et till lagkompisens mamma(!): ”Ursäkta, men…”

Robin Figren trodde att han messade en lagkamrat.
Då fick han ett oväntat svar – och fick skämmas ordentligt.
– Jag ska erkänna att jag frös till lite, men den gick ju att fnissa åt, säger profilen i podcasten ”Släpp Sargen”.

Robin Figren har kanske inte varit den spelare som gjort flest poäng i SHL, men under alla åren i Sveriges högstaliga så har han hunnit med en hel del rubriker ändå. ”Figge” har nämligen aldrig varit rädd för att sticka ut hakan och säga vad han tycker och tänker, och han har dessutom alltid bjudit på sig själv och synts mycket i sociala medier.

Snuskiga sms:et

I podden Släpp Sargen berättar profilen Robin Figren om när han gjorde bort sig rejält – om än på ett roligt sätt. Det var under upptaktsträffen inför SHL 2016 som både han och vännen Calle Ridderwall medverkade, men för olika lag.

– Calle spelade i Djurgården då. Vi är kompisar sedan lång tid tillbaka så när han gick upp på scenen så tänkte jag försöka vara lite smårolig. Så jag SMS:ade honom under tiden som han stod på scen. Då skrev jag ”Du ser kåt ut”. Bara liksom med glimten i ögat – inget allvarligt, säger han.

190314 HV71:s Robin Figren under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 14 mars 2019 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Efter någon minut kom det dessutom ett svar till Figren – men ett rejält oväntat sådant.

– Då stod det ”Ursäkta, men du har SMS:at Calles mamma. Robin, lycka till med hockeyn. Hälsningar, Marie”, berättar Figren.

”Jag frös till”

Figren fortsätter:

– Vad fan, alltså. Varför lägger jag inte till Calle? ”Du ser kåt ut, Calle”. Nu stod det ju bara att ”Du ser kåt ut”. Då fick jag svara och skriva ”Förlåt, Marie – jag skulle SMS:a Calle”. Haha!

Robin Figren, Frölunda
170321 Frölundas Robin Figren under värmningen innan kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Skellefteå den 21 mars 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Det hela slutade alltså inte särskilt allvarligt – och Figren delade med sig av blundern på Twitter, vilket då fick stor spridning.

– Det blev kul, men jag ska erkänna att jag frös till lite, men den gick ju att fnissa åt. Det var därför jag lade ut den själv också (på sociala medier). Den bjuder jag på.

– Den var ganska kul, men också ganska tuff.

LÄS MER: När Sudden drog på sig spenderarbyxorna i limon – och köpte McDonalds för 10 000 kronor: ”En hög pengar”

Få våra nyhetsbrev!