När Peter Forsberg fick DEN blicken – och gick upp i kamp mot tio(!) man: ”Du är sjuk, Foppa!”

Peter Forsberg var inte rädd för någonting – och han vek sig verkligen aldrig.
Inte ens när han ställdes mot tio man i paintball.
– Jag sa det direkt: ”Du är sjuk…”, säger förre lagkamraten Petter Rönnqvist i podcasten Släpp Sargen.

Peter Forsberg är en av Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna och en sak som verkligen utmärkte honom var hans makalösa vinnarskalle. Alla som var i närheten av Foppa under karriären vittnar om samma sak: Peter Forsberg kunde inte förlora – han avskydde det över allt annat – och det spelade egentligen ingen roll vilken aktivitet som gällde.

Gick upp mot tio man

I podcasten ”Släpp Sargen” gästar C More-experten Petter Rönnqvist, som spelade med Foppa under 90-talet, och han berättar bland annat om när Foppa förlorade i schack och blev så rasande att han slängde brädet över hela spelarbussen. Men han berättar även om den gången laget spelade paintball – och Foppa tog sig rejält med vatten över huvudet för att vinna.

971105 Ishockey, NHL, Peter Forsberg, Colorado Avalanche © Bildbyrån – 21153

Rönnqvist berättar:

– När vi åkte och körde paintball, bara för att förklara hur han var. En utmaning räcker liksom inte för Forsberg, då skulle han och jag vara på ett lag mot alla andra – tio man! Jag sa ju det: ”Foppa, du är ju sjuk! Det går ju inte”. ”Jo, så ska vi göra. Vi ska vinna!”, sa han bara. Han hade det där drivet och ville ha de där utmaningarna, säger han.

Blev ”sönderpepprade”

Men det slutade inte så bra för duon Rönnqvist och Forsberg, som alltså var i enormt numerärt underläge mot tio lagkamrater.

– Det slutade med att vi blev sönderpepprade och hade inte en suck.

080301 Ishockey, NHL, Colorado Avalanche: Peter Forsberg under presskonferensen. © Bildbyrån

Rönnqvist menar dock att det var just det drivet som gjorde Foppa så stor, även om det just i det här fallet gick helt åt fanders…

– Men det är väl hans vinnarskalle som alla pratar om, och det där enorma drivet att vinna och hur sur han blev när han faktiskt förlorade. Det är sanslöst!

LÄS MER: Rangers sanslösa hyllningsvideo till Henrik Lundqvist – som visar varför han alltid kommer vara ”The King”

Få våra nyhetsbrev!