Rangers sanslösa hyllningsvideo till Henrik Lundqvist – som visar varför han alltid kommer vara ”The King”

Henrik Lundqvist har avslutat karriären – och hyllningarna bara strömmar in.
Den här hyllningsvideon, från New York Rangers, visar varför han var så omåttligt populär i klubben.

Henrik Lundqvist kom till New York Rangers redan 2005, och när han lämnade först 15 år senare gjorde han det som en av klubbens absolut största genom tiderna. Det blev 15 raka säsonger, där Lundqvist år efter år var en av världens absolut bästa målvakter.

Avslutat karriären

Det blev totalt en Vezina Trophy, flera nomineringar och mängder av All Star-framträdanden för Lundqvist, som med sin popularitet i New York fick smeknamnet ”The King”. I höst kommer hans tröja att pensioneras i Rangers, och han kommer även få tröjan hissad i Madison Square Garden, och det är lätt att förstå hans omåttliga popularitet i organisationen.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Få spelare har betytt lika mycket för sitt NHL-lag som Lundqvist har gjort för Rangers, och när han förra veckan meddelade att hans karriär är över, så var det naturligt att hyllningarna strömmade in. Lite särskilt från Rangers, av naturliga skäl.

Mäktiga hyllningen

Och Rangers hade även klippt ihop en hyllningsvideo för Lundqvist, där hans karriär sammanfattades i små korta videoklipp. Videon har fått stor spridning, och det är verkligen omöjligt att se det hela utan att få gåshud över hela kroppen.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171215 Rangers målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Los Angeles Kings den 15 december 2017 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87570

I videon finns klipp från Henkes första NHL-vinst, andra milstolpar och en rad av hans allra vassaste räddningar. Till videon skriver även Rangers:

”All vår kärlek, Henrik. Tack för att du varit allt vad det innebär att vara en New Yorker, en Ranger, en lagkamrat och en legendar”.

DELA för att hylla Henrik Lundqvist – en av våra allra största!

LÄS MER: Nicklas Lidströms helmäktiga hyllning till Henrik Lundqvist – kan nu gå före ”Alfie” och bröderna Sedin

Få våra nyhetsbrev!