När Magnus Wernblom vägrade förlora på träning(!) – och ändrade reglerna i straffarna: ”Som han höll på…”

Magnus Wernblom hatade att förlora.
Till den grad att han ändrade reglerna – under en straffläggning på träning.
– Han kunde gå över lik för att vinna, säger förre lagkamraten Fredrik Warg i podcasten Släpp Sargen.

Magnus Wernblom var förvisso en skicklig spelare som gjorde mängder av poäng, och under tre säsongen vann han bland annat SHL:s powerplay-målliga. Men det var inte det han gjorde sig mest känd för.

Otroliga vinnarskallen

På isen var han nämligen en stenhård bjässe som aldrig backade för att bjuda motståndarna upp till kamp. Han var inte sällan inblandad i slagsmål, och så fort det uppstod lite gruff på isen – ja, då var Wernblom snabbt på plats för att markera närvaro.

080115 Ishockey, Elitserien, Modo – Mora: Magnus Wernblom, Modo (jubel) © Bildbyrån

Wernblom hade helt enkelt en vinnarskalle utöver det vanliga, och det är verkligen någonting som kännetecknade hela hans karriär, och det intygar även Fredrik Warg, tidigare lagkamrat, om.

– Man kom ju upp ganska tidigt i A-laget i Modo, och då var ju Magnus Wernblom med. Han gjorde verkligen allt för att vinna. Man snackar ju om att gå över lik, och det fick man verkligen se där, både på träning och match, säger han i podcasten Släpp Sargen.

Ändrade reglerna

Och det anmärkningsvärda är alltså att det var likadant även på träning. Fredrik Warg ger ett exempel på hur Wernblom vägrade(!) förlora.

– När man var yngre kunde han tvinga kvar en efter träningen, då skulle han alltid skulle avsluta med en strafftävling, och det var liksom bäst av tre straffar. Sen vann ju jag bäst av tre – då var det bäst av fem. Lyckades man vinna då – då var det bäst av sju. Sen höll han på tills han hade vunnit. Man lärde sig ju det där, då lät man honom vinna bara, säger Warg och skrattar.

080308 Ishockey, Elitserien, Modo – Skellefteå: Fredrik Warg, Modo © Bildbyrån

Men Warg vittnar även om en underbar lagkamrat, som var bra att ha med i omklädningsrummet.

– Det var en sån som det hände grejer runt, men sen var han väldigt nära till skratt, ironisk och rolig och skojig. Han är en legendar, säger han.

LÄS MER: När Foppa fick lagkamraten att nästan göra i brallan – bara genom att kliva ut på isen: ”Kände bara: Vafan!”

Få våra nyhetsbrev!