När ”Lillis” Lundh åkte på tidernas utskällning av legendaren Lasse Falk: ”Ligger massa skit på isen?!”

Han debuterade under Lasse Falk.
Och legendarens frispråkighet fick ”Lillis” känna vid direkt.
– Jag fick samla ihop grejerna och kasta ut dem, säger han.

Stephan ”Lillis” Lundh är en av SHL:s mest ikoniska tränare. Han har över 20 år i Sveriges högsta serie på meritlistan, och varit med och vunnit flera guld under sina år som tränare.

Blev assisterande till Falk

62-åringen har varit både assisterande tränare och huvudtränare. Allt startade givetvis med det förstnämnda, när han fick ett uppdrag i Djurgårdens IF under den legendariske tränaren Lasse Falk.

210406 HV71:s tränare Stephan Lundh under match 1 i nedflyttningskvalet mellan Brynäs och HV71 den 6 april 2021 i Gävle. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

I podcasten Släpp Sargen berättar Stephan ”Lillis” Lundh hur det var att komma in som ny under Falk. Det hade sina fördelar, att få ta lärdom av en så hockeykunnig person. Men det hade också sina nackdelar, och klimatet var helt annorlunda i början av 90-talet.

Annons: Spela riskfritt med ULTRABET på Hajper för upp till 500 kr. Fullständiga regler och villkor hittar du på Hajper.se

– Jag fick börja dra i gång träningar där – och när jag skulle köra en gång så sa han (Falk) att han skulle komma ut lite senare, så jag stack ut på isen och slängde fram pyloner och grejer, för vi skulle köra teknikbanor och skit, säger ”Lillis” och fortsätter:

”Nog den absolut skickligaste”

– Då kom han till slut ut och ställde sig i båset och bara tittade på mig. ”Kom hit, Lillis”, sa han. ”Har du någonsin sett, under en match, att det ligger massor av skit på isen?”.

”Lillis” blev förvånad över Falks bryskhet och berättar vidare att han tvingades samla ihop alla grejer och kasta ut dem i båset igen.

950924 Ishockey, Elitserien, Djurgården – Västra Frölunda, 4-1: Lars Falk, Tränare i Västra Frölunda. Foto: BILDBYRÅN

Lasse Falk var också relativt ny i matchen på den tiden. Den legendariske tränaren skulle, precis som ”Lillis”, komma att vinna tre SM-guld till slut. Och för Lundh är Falk en av de bästa han arbetat med.

– Lasse är nog den absolut skickligaste när det gäller att titta på hur andra lag spelar och se hur man ska möta det. Han är en riktig ”schackspelare”, säger Lundh.

LÄS MER: ”Lillis” Lundh avslöjar sitt livs tabbe – efter ha varit ständig chaufför åt en ung Mats Sundin: ”Jag borde…”

Få våra nyhetsbrev!