När Joel Lundqvist tappade det helt efter en torsk – och blev förnedrad av en kungvagn(!): ”Låg där som en sås”

Joel Lundqvist hatar att förlora.
Men en gång ledde ilskan till total förnedring.
– Jag var lite av en skalbagge där, säger Frölunda-kaptenen om den gången frustrationen slog helt fel.

Joel Lundqvist gör just nu sin tolfte raka säsong som lagkapten i Frölunda Indians, och han har under alla åren inom hockey samlat på sig ett cv som få kan matcha. Förutom att vara en bra poänggörare så lyfts ofta Lundqvist fram som en ledare av rang – och dessutom så sägs få ha en lika stor vinnarskalle.

Förnedrad – av en kundvagn

Det intygar i stort sett samtliga spelare som varit i samma lag som Lundqvist om, däribland Robin Figren. Figren, som numera spelar i Schweiz men som var i Frölunda för några år sedan, berättar i podcasten ”Släpp Sargen” om sitt skönaste minne om Joel Lundqvist, och lyfter då fram den gången som kaptenen tappade det fullständigt efter en match – men i stället blev totalt förnedrad av en kundvagn(!).

– Vi hade spelat någon match i Scandinavium, torskat – och var väl säkert värdelösa. Som hemmalag byter Frölunda om i Wallenstam – eller gjorde, i alla fall. Det är en liten gång ner dit från Scandinavium. Det är väl en ”hike” på 250 eller 300 meter, berättar Figren, och fortsätter:

– Vi går av den där matchen då, Joel är redan vansinnig som det är – och det känner man ju. Jag går då bakom honom i den där smala gången. Först går man ner för en liten trappa. Sedan kommer man fram till en betongyta sista vägen fram till omklädningsrummet. Jag gick bakom honom där då – och lite längre fram ser man som en kundvagn. En tom kundvagn, kan man säga att det är. Jag ser då att Joel är på det berömda håret att tappa det helt, så jag stannar faktiskt upp lite för jag vill inte vara en del av det där. Jag vet liksom inte vad som ska hända, men så ser jag till slut hur han gapar något väldigt högt och höjer klubban och ska liksom svinga skiten ur den här stackars kundvagnen. 

210316 Frölundas Joel Lundqvist inför ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Oskarshamn den 16 mars 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Men det gick inte som planerat för Lundqvist.

– Han tar då en fullsving, men det här var ju liksom då en sådan vagn som sviktade, så det blev ingen moteffekt mot klubban, så Joel halkar till då – för han har skridskoskydden på – och flyger ner på ryggen och landar på puckeln. Han ligger där som en jäkla sås bara och sprattlar. Jag vågar inte garva, så jag går baklänges – liksom ”moonwalkar” – upp för trappan igen så att jag kan asgarva medan han ligger där och surar. Så där gubbigt tjurig också, skrattar Figren. 

”Var en skalbagge”

Joel Lundqvist minns händelsen, och har efter det lärt sig av sitt misstag.

– Jag kommer ihåg det där. Jag har svurit många gånger åt den där kundvagnen efter det, men jag har gett fan i den, säger Lundqvist.

160206 Frölundas Joel Lundqvist var arg på domaren Aleksi Rantala under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Frölunda den 6 februari 2016 i Skellefteå. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Robin Figren må ha varit tyst och möjligen lite rädd när händelsen väl utspelade sig, men i dag lyser den stora skadeglädjen rakt igenom.

– Det sjuka är att det bara var jag (som såg det). Så jävla underbart! Du (Lundqvist) landade liksom verkligen på skulderbladen! 

– Jag var lite av en skalbagge där. Det är mycket som ska ut ibland, menar Frölundakaptenen.

LÄS MER: Profilens stora kritik mot HV71 – efter beskedet om klubblegendaren Johan Davidsson: ”Jag förstår inte!”

Få våra nyhetsbrev!