När Joel Lundqvist struntade i SM-guldfesten – och fick tidernas överraskning på egna baksidan(!): ”Pundare...”

När Joel Lundqvist struntade i SM-guldfesten – och fick tidernas överraskning på egna baksidan(!): ”Pundare…”

Joel Lundqvist struntade i guldfesten.
Då kom guldfesten till honom.
– Jag tror ändå – med facit i hand – att han och frun Amanda skulle kunna garva lite åt det i dag, säger Robin Figren om den stora överraskningen.

Allting kan hända när man firar ett SM-guld. Efter en lång säsong är det verkligen läge att festa rejält efteråt, och ofta så pågår festen i flera dagar, ibland även veckor. I podcasten ”Släpp Sargen” berättar profilen Robin Figren bland annat om den gången som han fick muta sig in på en nattklubb med SM-bucklan.

Klockrena hysset

Men även om den gången som Joel Lundqvist bangade på festen – och fick en rejäl överraskning i sin egen trädgård.

– En av dagarna där så hade vi suttit på stan tillsammans med pokalen. Efterpartat lite. Sedan fick vi för oss att vi skulle åka ut och överraska Joel Lundqvist ute på öarna. Han bor ju där – och det är en bit att ta sig dit, så vi såg det ju lite som ett äventyr. Vi hade en plan då att vi skulle åka dit och sedan skulle vi börja sätta upp ett tält på hans tomt, utan att han hade en aning, säger ”Figge”.

170404 Frölundas Joel Lundqvist och Robin Figren under semifinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan Brynäs och Frölunda den 4 april 2017 i Gävle. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Men det stannade inte vid bara ett tält; Figren och lagkamraterna tog det hela än längre…

– Så vi åkte och köpte ett tält. Sedan tog vi den där hajken hela vägen ut till öarna, smög upp på hans tomt – och sedan började vi sätta upp det där tältet utan att säga något över huvud taget. Vi hade ju en förhoppning om att han skulle komma ut och undra vad det är för jävla pundare som ska slagga i hans trädgård. Vi började i vilket fall med det – och sedan när han kom ut så smällde vi faktiskt av ett gäng fyrverkerier och raketer, säger han.

”Skulle nog garva åt det”

Det hela slutade dock lyckligt, då Lundqvist bjöd in lagkamraterna på bira.

– Han såg ju glad ut då, men jag vet inte om han hade så mycket val. Han hade ju någon nyfödd och så där, så det var ju inte helt genomtänkt, men jag tror ändå – med facit i hand – att han och frun Amanda skulle kunna garva lite åt det i dag, säger Figren, och fortsätter:

– Det slutade med att vi blev inbjudna på en öl eller två och fick hänga där den kvällen. Det var en överraskning, om man säger så.

201230 Frölundas Joel Lundqvist jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 den 30 december 2020 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Figren menar dock att man enbart gjorde det av kärlek.

– Jag kan bara tänka mig hur han kände där och då. ”Vad är det här för hjon – kan de bara låta mig vara en enda dag?”, men vi kände att alla ska med och kunde inte han komma till oss, så kommer vi till honom. Det blev ganska kul.

LÄS MER: Dick Axelsson avslöjar pinsamma tatueringsmissen inför SM-finalen med Färjestad: ”Jag var ung och dum”

Få våra nyhetsbrev!