När Joel Lundqvist blev grundlurad inför nedsläpp – och hånad inför fullsatta läktare: ”Så jävla skönt!”

Hans låt var plötsligt bortbytt.
Efter ett underbart bus med Joel Lundqvist kunde en hel arena bara skratta.
– Det var fruktansvärt roligt, säger förre lagkamraten Robin Figren.

En hockey-lineup är speciell, både för publik och spelare. Det är då som spelarna äntligen får kliva på isen inför match, ofta till maffig och peppande musik, och till en speaker som gör allt för att publiken ska göra spelarna så påkopplade som möjligt. Det ser ofta ut på exakt samma sätt för lagen, match efter match.

Lustiga pranket

Det var därför som alla blev så enormt konfunderade i Scandinavium för några år sedan, när allt plötsligt var förändrat. Då hade spelarna själva valt ut en varsin låt som man åkte ut på isen till, och för Joel Lundqvist, mångårig lagkapten i Frölunda, så var det inget annat än Foo Fighters som gällde.

220315 Frölundas Joel Lundqvist deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Frölunda den 15 mars 2022 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Men Robin Figren, tidigare lagkamrat med Lundqvist i Frölunda, minns en kväll när allt plötsligt var fel.

– Jag tyckte det var fruktansvärt roligt… Det var det någon i organisationen, jag säger inte vem, men han är fystränare, säger Figren skrattandes i podcasten Släpp Sargen, och fortsätter:

– Han bytte låt på ett par spelare under lineupen, så då hade vi Joel Lundqvist, till exempel, det var ju mycket Foo Fighters på honom. Men nu fick han åka in den här gången – inte till Foo Fighters – utan till Bob Dylans låt ”Slow train coming”.

Annons: Spela riskfritt med ULTRABET på Hajper för upp till 500 kr. Fullständiga regler och villkor hittar du på Hajper.se

”Ingen kunde hålla sig”

Fystränaren hade alltså satt på en låt som var opeppande, långsam – och dessutom rejält hånfull mot Lundqvist. I Släpp Sargen spekuleras det om att låttiteln är en direkt översättning från hans spelstil.

– Det är ju kul för en spelare som Joel, som går så långsamt, men som ändå är ganska tung, säger Figren.

Robin Figren, Frölunda
170321 Frölundas Robin Figren under värmningen innan kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Skellefteå den 21 mars 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Men Lundqvist var inte den enda som drabbades. Figren minns även hur Christian Bäckman fick sin låt bortbytt.

– Christian Bäckman var i samma lineup, och han var ju lite längre. Han fick åka in till ”Hallå du gamle indian”, av Scotts. Det var så jävla skönt, för man satt i båset och kopplade inte direkt vad som hände, men inte ens spelarna ute på isen kunde ju hålla sig, säger ”Figge”.

LÄS MER: Succéspelaren vill sätta dit Roger Rönnberg – skickar kaxig passning: ”Blir kul att se hans röda ansikte…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!