När jätteprofilen vägrade ge sig – och jagade spelaren runt hela SHL-arenan: ”Skulle slå skiten ut honom”

Lee Goren var inte rädd för fajter på isen.
Men en gång gick det så långt att han jagade sin motståndare – runt hela SHL-arenan.
– Jag stoppades av säkerhetspersonal…, säger Goren.

Säg namnet Lee Goren till en SHL-supporter och den kommer direkt att tänka på en riktig dåre, som alltid gav precis allt och som aldrig vek undan för en fight. Goren spelade under sina år i Sverige i Skellefteå, Färjestad och Linköping, och var ofta med i den absoluta toppen av listan på utvisningsminuter.

”Den där jäveln!”

Goren kunde verkligen gå över lik för att skydda både sig själv och sina lagkamrater, vilket ledde till duster mot några av SHL:s mest omtalade och oförglömliga spelare. Vem kan till exempel glömma jätteslagsmålet med ökände Andreas Pihl, eller alla duster mot Ole-Kristian Tollefsen?

KARLSTAD 2009-04-09 Lee Goren med guldhj‰lm och blommor p torget i Karlstad n‰r F‰rjestads guld i elitserien i ishockey firades av tusentals m‰nniskor i solskenet p sk‰rtorsdagen. Foto Lars Hedelin / SCANPIX

2013, när Goren spelade i Linköping, hade han en het match mot Luleås Robin Jacobsson. 

– Den där jäveln! Jag minns inte hans namn, men han gav sig på Patrik Zackrisson, så jag gick efter honom. Jag har faktiskt en bild i min mobil på när jag slår honom så att hela hans överkropp böjs bakåt. Ibland när vi går på fester tar jag fram den för att visa folk vad jag brukade syssla med, säger Goren i podcasten ”Släpp Sargen”.

Ville slåss i omlädningsrummet

Goren berättar att han tog fajten från isen – och vidare ut i arenan.

– Jag skickades ut från matchen, vilket jag också skulle – men jag stod upp för en lagkamrat. Sedan åkte han också ut en liten stund senare efter att ha gett sig på en annan spelare i vårt lag. Då gick jag bort mot deras omklädningsrum för jag tänkte slå skiten ur honom, men då stoppades jag av säkerhetspersonalen som lugnade ner mig. Om du inte kan hantera mig, så lämnade mina lagkamrater i fred – det var ungefär så jag resonerade. Jag tror att jag fick en hel del respekt för det.

130917 Brynäs Robin Jacobsson under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Skellefteå den 17 september 2013 i Gävle. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Bjässen ropade dock några ”väl valda ord” till Jacobsson om hur det skulle bli när de möttes i framtiden, men några månader senare råkade Goren och hans familj ut för en rejäl bilkrock som också avslutade SHL-profilens karriär. 

– Han (Jacobsson) betalade troligen den där killen för att köra mot rött ljus och krocka med oss så att jag inte kunde spela hockey mer, haha!

LÄS MER: När bråkstaken ville slåss med FBK-profilen – och kom med det allra skönaste lockbetet: ”Jag kan betala…”

Få våra nyhetsbrev!