När bråkstaken ville slåss med FBK-profilen – och kom med det allra skönaste lockbetet: ”Jag kan betala…”

Lee Goren ville till varje pris slåss med Ole-Kristian Tollefsen.
Det gick så långt att bråkstaken erbjöd pengar(!).
– En dag brann jag till…, säger Goren.

Alla SHL-supportrar minns säkert Lee Goren. Kanadensaren kom till Sverige 2007 och rörde direkt upp känslor med sitt sätt att spela. Goren vek aldrig en tum, och var inte rädd för att stå upp för varken sig själv eller sina lagkamrater.

Otroliga karriären

Det ledde till att Goren ofta hamnade i bråk med några av SHL:s allra värsta bråkstakar. Goren sökte sig ofta till just de spelarna, de som alltid gjorde störst avtryck eller syntes mest, vilket faktiskt gjort Goren till en oförglömlig profil inom SHL.

100102 Ishockey, Elitserien, Djurgården – Färjestad: Lee Goren, Färjestad, applåderar sitt lag efter att ha slagit ned David Printz, Djurgården, © Bildbyrån

En som Goren ofta hamnade i luven på var Ole-Kristian Tollefsen, SHL-profilen som skördade stora framgångar i både Modo och Färjestad. Tollefsen var även han känd för sin stenhårda spelstil, och han och Goren var sällan bästa vänner på isen.

”Kunde betala hans böter”

Goren berättar nu i podcasten ”Släpp Sargen” att han ofta utmanade Tollefsen, och att det gick så långt att han fick locka med betalningar(!).

– Tollefsen mötte jag redan i Nordamerika. Han spelade inte speciellt tufft då, men sedan åkte han tillbaka till Europa, hamnade i Sverige – och då skulle han vara tuffaste killen i hela ligan. Jag tror att varenda gång jag spelade mot Tollefsen så frågade jag om vi skulle slåss. Han svarade att ”nej, jag vill inte åka på böter”, men en dag brann jag till och då sa jag att jag kunde betala hans böter – bara han tog en fight med mig, säger Goren i podden.

181124 Färjestads Ole-Kristian Tollefsen tackas av och får åka ut på isen en sista gång i Färjestads kläder innan ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Frölunda den 24 november 2018 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Goren menar dock att han inte har något emot de spelarna han haft rejäla duster med på isen. 

– Jag skulle gärna ta en öl med alla de här killarna och snacka om gamla historier. Man gör vad man kan för sitt lag, för att vinna, men det är trevliga killar och bra personer, säger han.

LÄS MER: Mörka sanningen om FBK-hjältens SM-guldmatch – som chockade läkarna: ”Min fru var vansinnig”

Få våra nyhetsbrev!