När ikonen Mats Näslund chockade alla lagkamrater i duschen – efter SM-finalen: "Vad fan är det där!?"

När ikonen Mats Näslund chockade alla lagkamrater i duschen – efter SM-finalen: ”Vad fan är det där!?”

Peter Andersson har över 100 matcher i Tre Kronor på meritlistan – och säsongen 2012/2013 utsågs han till årets coach i svensk hockey.
I ”Släpp Sargen” berättar han om ett bisarrt minne som rör ikonen Mats Näslund.
– Då såg jag hans arm och tänkte att ”den måste ju vara av”, säger Andersson i podcasten.

Legendaren Mats Näslund, 63, har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Tre SM-guld, ett VM-guld och det klassiska OS-guldet i Lillehammer 1994 är några av framgångarna som finns på meritlistan.

Oförglömliga händelsen

Näslund var – uppenbarligen – en hård och tuff spelare. I alla fall om man får tro Peter Andersson som spelade med Mats Näslund i Malmö när klubben tog SM-guld 1992.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mats Näslund, hockey
920414 Ishockey, Elitserien, Final, Malmö – Djurgården, 4-2: Malmös Mats Hallin med Mats Näslund på sina axlar genom publikhavet. Foto: BILDBYRÅN / 15885

Näslund kom till Malmö med flera år i NHL i bagaget, och fortsatt som en fantastiskt bra hockeyspelare. Och mitt under de tuffa SM-finalerna mot Djurgården hände någonting som Peter Andersson aldrig kommer att glömma.

LÄS MER: När SHL-profilen knackade på hos Pekka Lindmarks hotellrum och fick det mest oväntade välkomnandet

”Vad fan har hänt?”

Efter en av SM-finalerna beskriver Peter Andersson hur Mats Näslund precis hade duschat och stod och torkade sig – när han upptäckte något minst sagt uppseendeväckande.
– Den är helt sjuk den grejen. Vi hade spelat match, han hade duschat och stod och torkade sig. Så tittade jag på honom och såg hans arm och tänkte ”vad fan är det där, den måste ju vara av”. Hela triceps hade ramlat ner och satt ungefär där armbågen sitter, säger Andersson i ”Släpp Sargen”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Andersson, SHL
210206 Brynäs tränare Peter Andersson under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Brynäs den 6 februari 2021 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / COP 166 / CO0041

LÄS MER: Ikonen Håkan Loob utser Sveriges tre främsta hockeyspelare genom tiderna: ”Bästa som vi haft”

Mats Näslund hade fått en slashing under matchen, men verkade trots det inte vara särskilt brydd över sin skadade arm.
– Hans överarm såg ut som en treårings överarm för allt hade ju liksom ramlat ner. Jag frågade ”vad fan har hänt?” och då förklarade han att han hade fått en slashing, säger Andersson i podden.
– ”Är det SM-final så spelar man vidare” sa han och då tänkte jag att det är såhär det funkar om man vill vinna. Det var helt sjukt, det kommer jag aldrig att glömma. Det är en sån grej som har fastnat, och sen fick han ju stå där med ett vunnet SM-guld också.

Lyssna här: