När Håkan Loob hamnade mitt i häcklandet från fansen – och plötsligt hade en kniv(!) bredvid sig: ”Overkligt”

Det var en finalserie som innehöll det mesta.
Särskilt häcklande – ämnat för att knäcka Håkan Loob.
– När vi satt där på båset så kom det även en fickkniv kastad mot oss, säger Loob i podcasten Släpp Sargen.

Håkan Loob hade gjort tidernas säsong i SHL med sina 76 poäng på 36 matcher, när allt skulle avgöras i en finalserie mot Djurgården. Fram tills dess så hade visserligen ramsor och häcklande pågått i Sverige, men det hade aldrig varit i närheten av det som hände på Hovet.

Fick kniv kastad mot sig

Djurgårds-publiken hade som mål att få Loob ur fokus, med hjälp av nidramsor och ett ständigt häcklande. Färjestad fick till och med poliseskort till och från omklädningsrummet på Hovet, och för Loob gick det över gränsen när en kniv plötsligt kastades in i båset.

830324 Ishockey, Elitserien, SM-Final 5, Djurgården – Färjestad: Håkan Loob, Färjestad. © Bildbyrån

I podcasten Släpp Sargen berättar Loob om de stundvis läskiga stunderna under finalserien, som Djurgården till slut vann.

Annons: Spela med ULTRABET på Hajper för upp till 500 kr och få pengarna tillbaka om du inte vinner. Fullständiga regler och villkor hittar du på Hajper.se

– Det var en oerhört hätsk stämning. Det var kanske inte så mycket på planen, men på läktaren. Framför allt jag var häcklad, och det hade varit en grymt negativ stämning, så när vi kommer upp till Hovet och ska spela så… Vi hade ju mer eller mindre polisskydd när vi skulle ut på isen. Det haglade ju grejer från läktaren. Så när vi satt där på båset så kom det även en fickkniv, som landade precis utanför båset. Men det var en oerhört hätsk stämning, säger han.

”Det var overkligt”

För Loob var händelserna overkliga. Det hade inte hänt i Sverige på det sättet förut.

– Det var overkligt. Det hade inte varit förekommande tidigare. Men när vi går in där så säger någon lagkamrat till mig att: ”De måste nästan varit och rånat en järnaffär”, för det kom muttrar, skruvar och det bara öste in grejer. Det bara smattrade runt omkring. Det var ingen rolig känsla, men det fanns en respekt mellan både FBK-spelare och Djurgårdens spelare, säger han.

830324 Ishockey, Elitserien, SM-Final 5, Djurgården – Färjestad: Håkan Loob, Färjestad skadades i axeln i tredje perioden och tvingades utgå. © Bildbyrån

Loob menar att det i dag hade fått betydligt mer konsekvenser, än det fick då.

– Det var det som gjorde det extra speciellt. Jag vet hur jag reagerade, hur mina föräldrar reagerade. Det var så unikt, åt ett negativt håll. Det här var ett steg till, och när jag tänker tillbaka på det så… Hade det hänt i dag hade nog 4 500 fans blivit avstängda. Men då var då, nu är nu.

LÄS MER: SHL-tränarens plötsliga kritik mot Dick Axelsson – uttrycker nu sin oro: ”Jag är bekymrad…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!