När Foppa hade lekstuga i SHL – men kom med värsta sågningen av sig själv: ”Försökte prata med han…”

Peter Forsberg är känd för sin vinnarskalle.
Men visst borde han väl vara nöjd med att ha gjort tre poäng i samma match?
Tänk om.

Peter Forsberg är enligt många Sveriges största hockeyspelare genom tiderna. När han var som bäst var det få spelare i världen som kunde matcha honom, och han hade egenskaper som var snudd på helt unika.

Hade lekstuga

Foppa hade fysiken, handlederna, spelsinnet och ja, you name it. Det fanns inget som Foppa inte klarade av. Men framför allt hade han en vinnarskalle utöver det vanliga. Foppa hatade att förlora, hatade att vara under sin egen kapacitet, och ibland var kraven på sig själv skyhöga.

971105 Ishockey, NHL, Peter Forsberg, Colorado Avalanche © Bildbyrån

Christian ”Fimpen” Eklund spelade i Djurgården när Foppa var hemma i SHL under lockoutsäsongen 2004/2005, och fick se storheten från nära håll.

– Det var en upplevelse! Foppa hade ju lite strul med sin fot redan då. Men när man mötte honom gick man ju aldrig på honom, man lät mest honom ha pucken hela tiden, för man ville inte skämma ut sig, säger han i podcasten Släpp Sargen.

Jätteilskan

Fimpen fick då även se prov på Foppas berömda vinnarskalle.

– Han hade gjort tre pinnar, jag tror att han hade gjort två plus ett, och åkte och slog av klubban för att han var så jävla dålig, tyckte han själv. Då började man ju fundera lite…, säger han.

040825 Ishockey, Träningsmatch, Sverige: Peter Forsberg, Sverige, tandskydd © Bildbyrån

Fimpen fortsätter:

– Jag försökte snacka med honom, men han sa bara att han var så jävla dålig. Jag fick bara fram ett: ”Eh…”. Tre poäng tog liksom en halv poäng för mig att komma upp i. 

LÄS MER: När topplocket gick för Niklas Wikegård – som straffade lagets gottegrisar(!): ”Fick gymma i stället”

Få våra nyhetsbrev!