När Elias Pettersson hälsades välkommen till NHL – och fick ett minne för livet: ”Fick rysningar av det”

Elias Pettersson presenterade sig i NHL med ett sagolikt mål.
Han minns det fortfarande med värme.
– Då fick jag rysningar, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Elias Pettersson valdes tidigt i förstarundan 2017, av Vancouver Canucks, och det går minst sagt att säga att det var rejäl hajp kring honom när han klev in i ligan dryga året senare. Den svenske storstjärnan var då betraktad som en jättetalang, men han hade redan hunnit göra stordåd i SHL då han vann SM-guld med Växjö, och han slog samtidigt flera tunga rekord.

Välkommen till NHL!

Publiken i Vancouver visste att det var en talang utöver det vanliga som hade anlänt, och direkt i debuten visade han varför det var så mycket prat om honom. Svensken tog in pucken i offensiv zon och snärtade upp ett handledsskott rakt upp i första krysset, och jublet visste inga gränser i Canucks hemmaborg.

Foto: Youtube

Det pratas ofta om att unga NHL-spelare upplever ett ”välkommen till NHL”-ögonblick då man på riktigt fattar att allvaret är här – och att drömmen slagit in. När Elias Pettersson får en rak fråga om det här i podcasten Släpp Sargen får han tänka till en stund.

– Jag har lite svårt att komma på ett, men jag skulle nog ändå säga första matchen när jag gör mål. När speakern sedan ropar ut att Elias Pettersson gjorde mål, så får jag en stående ovation.

”Då fick jag rysningar”

Elias Pettersson fick dessutom stora reaktioner efteråt då han reagerade på den stående ovationen på ett lite lustigt sätt, där han var tydligt imponerad över trycket på arenan.

– Det finns en ”meme” där jag reagerar liksom … ja, då fick jag rysningar, att jag liksom fick en stående ovation direkt. Det skulle nog vara det ögonblicket, säger han.

Foto: Youtube

Nu längtar 22-åringen efter att försöka skapa fler oförglömliga hockeyminnen när säsongen snart drar igång.

– Jag ser bara fram emot att spela hockey igen. Förra säsongen startade jag inte bra, kom sedan in i det igen – men blev skadad och har inte spelat sedan i mars. Jag har tränat hårt i sommar – och ser fram emot att visa vad jag kan igen.

LÄS MER: Dominik Haseks okända smeknamn i Buffalo – som lagkamraterna inte kunde sluta garva åt

Få våra nyhetsbrev!