När efterfesten förvandlades till en mardröm – och svenskprofilen fick fly mot ett vapen: ”Sprang för livet”

Patrick Cehlin gjorde tre säsonger i Nordamerika.
Där förvandlades en efterfest till något helt annat.
– Vi fick springa för livet, säger han i podcasten Släpp Sargen.

Patrick Cehlin slog igenom stort i Djurgården och var en av många svenskar som åkte över för att spela AHL med Milwaukee Admirals. Det var ett profilstarkt lag med spelare som Filip Forsberg och Mattias Ekholm – men för Cehlin blev det aldrig några matcher i NHL.

”Är ganska livat…”

Men det blev en hel del minnen ändå. I podcasten Släpp Sargen berättar Cehlin, som tvingades lägga av med hockeyn förra året, bland annat om ett bisarrt minne, då en efterfest förvandlades till någonting helt annat.

180822 Luleås Patrick Cehlin under träningsmatchen i ishockey mellan Skellefteå och Luleå den 22 augusti 2018 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Det slutade med att han, och flera lagkamrater, fick springa för sitt liv.

– Vi var på ett kamp, och i slutet av veckan, innan alla åker hem till där man bor, så var alla ute en sväng. Det var jäkligt skoj, och speciellt i Nashville, det är ju ganska livat. Då var vi ett gäng ute, och sen hamnade vi på en efterfest med ett gäng tjejer, nånstans där i Nashville, säger han.

Annons: Spela riskfritt med ULTRABET på Hajper för upp till 500 kr. Fullständiga regler och villkor hittar du på Hajper.se

”Fick springa för livet”

Men det var när en av lagkamraterna försvann in i ett annat rum som oroligheterna började.

– En kille går in på ett rum med en av tjejerna. Men rätt var det är kommer han utspringande och skriker om att tjejen har en pistol. Vi har ingen aning alls om vad som hände i rummet, men vi får ju panik. Han springer ut, vi springer ut – och hon springer efter. Vi fick ju ducka bakom bilar, och försökte ta oss därifrån, och sprang för livet, säger Cehlin.

171028 Luleås Patrick Cehlin jublar efter sit 0-1 mål under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Luleå den 28 oktober 2017 i Ängelholm. Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN

Det hela slutade – lyckligtvis – bra, men Cehlin minns tillbaka på det hela med en bisarr känsla.

– Hon hade ju ändå en pistol. Men jag har ingen aning om vad som hände, men han var liksom, panik! Alla fick bara springa för livet. Till slut lyckades vi ta oss därifrån. Men det var en bisarr händelse som sticker ut från åren i USA, säger han.

Efter åren i USA kom Cehlin hem till SHL och gjorde mängder av mål i Rögle och Luleå, men hjärnskakningar satte stopp.

LÄS MER: Jaromir Jagr hade klubban i isen varje sekund under träningarna – anledningen är helt underbar: ”Så skum”

Få våra nyhetsbrev!