När Dick Axelsson skulle imponera på en oljeshejk - och brände hela 200 000 kr: "Då började man få panik…"

När Dick Axelsson skulle imponera på en oljeshejk – och brände hela 200 000 kr: ”Då började man få panik…”

Han är av SHL:s största profiler i dag.
Nu avslöjar Dick Axelsson när han klev rakt in i en champagnetävling med en oljeshejk.
– Alltså dagen efter… Det var så mycket hjärnspöken! Det var så omoget så det var helt sjukt, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Under karriären har det blivit VM-guld med Tre Kronor, dubbla SM-guld och även en schweizisk titel för Dick Axelsson. Han har hunnit bli 33 år gammal men är fortfarande en av SHL:s klarast lysande stjärnor.

Axelsson är framförallt känd för sin stora hockeytalang samt vassa munläder. Han har skapat en hel del rubriker genom åren och fortsätter vara en av de riktigt stora snackpåsarna i svensk hockey.

Dick & oljeshejk

Men även vid sidan av isen har han gjort en och annan dum grej. SHL-stjärnan minns framförallt en oförglömlig dag i Cannes när han utmanade en oljeshejk i champagnesprut.
– Jag minns det som i går. Jag var på en rätt skön beachclub och hade några kronor på fickan. Jag kommer till den här beachcluben och man börjar lite lugnt, köper in någon drink hit och dit. Sedan ser jag, två bord bort, en oljeshejk med ett entourage utan dess like. Jag börjar titta lite på honom och han börjar köpa in champagne. Då tänker jag så här… ”tävling” – och jag gillar ju inte att förlora, berättar Djurgårdsforwarden när han gästar podden ”Släpp Sargen”.
– Då känner jag att nu ska jag steppa upp lite här och beställer in… Jag tror det blev 120 flaskor champagne till slut. Det är mycket champagne – det är det. Och det sprutades ju så klart ut – tror inte jag drack en droppe av det. 

Dick Axelsson, SHL
191121 Djurgårdens Dick Axelsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Djurgården den 21 november 2019 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / Cop 258

Axelsson ville helt enkelt imponera på oljeshejken men skulle snart inse sitt misstag.
– Så tittar jag åt höger mot oljeshejken – då drar han in… Ja, men kanske 300 flaskor! Då börjar man ändå känna någon form av panik, att det här är mycket pengar. Sedan började då beachcluben runda av och när jag är på väg därifrån – då får jag en trucker-keps. Jag tror till och med ”Figge” kommer ihåg vad som stod på den där kepsen?

200 000 kronor

Förre lagkamraten och nära vännen Robin Figren, som gör podcasten Släpp Sargen ihop med Niclas Norlindh, var inte med under skumpatävlingen men svarar ändå blixtsnabbt.
– Haha! ”Welcome to Cannes”, svarar Figren.
– Ja, men man har liksom gjort av med X antal 100 000 – och det sjukaste är att jag ser den där shejken när jag går mot utgången … då kör han upp sin Bugatti på sin båt! Själv står jag vid en taxi som jag knappt har råd att betala, fortsätter Axelsson berätta. 
– Men med en trucker-keps som det står ”Welcome to Cannes” på!, säger Figren tröstande. 
– Ja, jag tror den var neongrön. Alltså dagen efter… Det var så mycket hjärnspöken! Det var så omoget så det var helt sjukt. Ibland liksom… Kan inte någon trycka på stopp-knappen?, säger Axelsson
– Man har gjort av med drygt 200 000 kr med dricks – på den där kepsen. 

Dick Axelsson, SHL
200307 Djurgårdens Dick Axelsson under värmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Djurgården den 7 mars 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Det verkar ändå som att Dick Axelsson, som nyligen gjorde sin 500:e match i SHL och SM-slutspel, har mognat med åren.
– Äckligt beteende. Skönt att du har mognat, säger Figren skämtsamt. 
– Ja, jag brukar säga det i intervjuer numera – polletten har trillat ner, avslutar Axelsson.

Lyssna här:

LÄS MER: Dick Axelsson avslöjar nu Joel Lundqvists hemliga sms – efter profilernas stora ordbråk: ”Alla vet ju att…”

Få våra nyhetsbrev!