När Dick Axelsson fick Roger Rönnberg helt mållös – efter klockrena orden om boxplay: ”Så skönt sagt”

Dick Axelsson är känd för att säga vad han tycker och tänker.
En gång fick han Roger Rönnberg helt mållös – efter en klockren kommentar om att spela boxplay.
– Det är en av de skönaste kommentarerna man fått, säger Rönnberg i podcasten ”Släpp Sargen”.

Dick Axelsson har under alla sina år inom svensk varit en poänggörare av rang, och han har alltid uppskattats för målen och assisterna han gjort. Men det är inte bara därför som Axelsson gjort sig känd som ett av de allra största namnen inom svensk ishockey.

Underbara Dick-storyn

Axelsson har nämligen aldrig varit rädd för att sticka ut och har alltid sagt vad han tycker och tänker om saker och ting. Oavsett om det handlat om SHL-upplägg, domare, motståndarfans eller i vissa fall den egna ledningen, så har Axelsson aldrig skrämts för att sticka ut hakan och ge saftiga citat som ofta leder till rubriker.

Dick Axelsson, SHL
200218 Djurgårdens Dick Axelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Djurgården den 18 februari 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Det här är någonting som samtliga av Dick Axelssons gamla lagkamrater och tränare kan intyga om, och i podcasten Släpp Sargen pratar Roger Rönnberg, tränare i Frölunda, och Robin Figren, tidigare SHL-profil, om gamla minnen från deras år ihop i Frölunda. Då kommer man in på en välkänd profil, i form av just Dick Axelsson.

– ”Dicken” berättade ju för dig (Rönnberg) att boxplay – det handlar bara om allmänt spelsinne, säger Figren och skrattar.

”Skönaste kommentaren”

Roger Rönnberg minns tydligt hur Axelsson då plötsligt avbröt en boxplay-genomgång, för en syrlig kommentar.

– Ja, avbröt inte han en boxplay-genomgång för Klas Östman? Han (Axelsson) satt och pillade på telefonen när man skulle komma överens om vem som skulle göra vad. Så sa han bara att ”allvarligt talat, hur svårt kan det här vara? Det är ju bara att läsa spelet”, berättar Rönnberg. 

– Haha! Det ligger ju faktiskt någonting i det, alltså! svarar Figren.

Frölundas tränare Roger Rönnberg ler under final 3 i SM-slutspelet mellan Frölunda och Djurgården den 25 april 2019 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld

Roger Rönnberg ser dock tillbaka på det hela med glädje, och när han tänker på det så menar han att det ligger i toppen bland kontringar han fått av spelare.

– Ja, men det är en av de skönaste kommentarerna man fått – och det ligger lite i det. Ett lag kan inte bli smart om man inte tillåter spelarna att läsa situationer där ute, menar Rönnberg.

LÄS MER: Dick Axelssons helt plötsliga jättehån mot SHL-klubben – efter Tre Kronors(!) fiasko i VM: ”Skicka hela…”

Få våra nyhetsbrev!