Martin Thörnberg pekar ut den allra fulaste spelaren han mött – efter 700 matcher i SHL: ”Alltid yxhugg”

Över 700 matcher i SHL.
Nu pekar Martin Thörnberg ut den fulaste spelaren han mött i SHL.
– Det var alltid yxhugg, säger HV71-ikonen.

Martin Thörnberg gjorde sin allra första match i Sveriges högstaserie under säsongen 2002/2003. Den gick då under namnet Elitserien, och där blev Thörnberg kvar fram till 2011, då han valde att testa lyckan i Ryssland i KHL.

Pekar ut fulaste spelaren

Men Thörnberg hade alltid HV71 i tankarna, och bara fyra säsonger senare var han tillbaka i Sverige, och så klart även i Jönköping. Thörnberg är en av HV71:s allra största och för klubben har han gjort över 700 matcher i SHL, med slutspelet inräknat.

190309 HV71:s Martin Thörnberg och Domare Pehr Claesson under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 den 9 mars 2019 i Göteborg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

Under alla åren har Thörnberg hunnit med att möta en hel drös legendarer och profiler – och självklart även en del bråkstakar. I podcasten ”Släpp Sargen” så pekar han ut vem alla som egentligen har varit fulast.

– Shit, det finns så många – men (Christian) ”Fimpen” Eklund var ju inte så jäkla rolig. Jag var ju med om en incident där under ett av mina första år med han Richard Lintner i Djurgården. Det var ju något som hände där och varje gång man spelade mot Djurgården så var det alltid de här yxhuggen på vaderna – hela tiden. Det var alltid ”Fimpen” – varje gång man vände sig om och tittade så var det han som stod där, säger Thörnberg i podden.

”Det var roligare förr”

Han är dock inte irriterad eller bitter över tilltagen – snarare tvärtom. 

– Det var roligare förr. Det var lite mer sådant här förr!, säger han.

200125 HV71:s Martin Thörnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och HV71 den 25 januari 2020 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Thörnberg berättar i podcasten att han överlag inte är imponerad över dagens hockey, speciellt faktumet att man numera, enligt honom, inte får visa några känslor. Thörnberg spelare i dag i division 1, efter att förra våren dumpats av HV71. Profilen ville stanna kvar, och hade till och med tänkt spela för betydligt lägre lön, men fick trots det nej.

LÄS MER: Stjärnan Linus Omarks helt ärliga ord – öppnar nu upp om sina stora problem: ”Var otroligt rädd för att dö”

Få våra nyhetsbrev!