Hockeyprofilens guldtips inför nya SHL-säsongen – de vinner för första gången på hela 11 år: ”Nästan löjligt”

Ny SHL-säsong är på ingång.
Då får C More-experten Petter Rönnqvist peka ut sin guldfavorit.
Och väljer ett lag som inte vunnit SM-guld sedan 2011…

Snart är det dags för ny SHL-säsong igen. Klubbarna har gjort sitt allra bästa för att vässa till trupperna och det är dags att ta upp jakten på regerande mästarlaget Växjö Lakers.

De vinner SHL

Kommande SHL-säsongen får vi äntligen välkomna tillbaka supportrarna på läktarna igen och det kommer att bli högst välkommet för alla runtomkring SHL. Men den stora frågan är vilket lag som går in som favorit inför nya säsongen.

SM-guld, SHL
210510 Växjös spelare jublar med Le Mat pokalen efter att ha vunnit SM-guld under final fem i SHL mellan Växjö och Rögle den 10 maj 2021 i Växjö. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0109

Det är flera SHL-klubbar som har storsatsat under våren och sommaren – men när Petter Rönnqvist i podcasten ”Släpp Sargen” får frågan om vilka han tror tar SM-guld 21/22, så har han ett svar direkt.
– Färjestad.

”Nästan löjligt”

FBK har inte vunnit SM-guld sedan 2011 och inte varit i SM-final sedan 2014. Men inför kommande SHL-säsong har man bjudit på den ena storvärvningen efter en andra och har ett ruskigt namnstarkt lag.
– De har ju varit där så många år. Jag sa vid nyår (20/21) att (Johan) Pennerborn är den tränaren som kommer få gå, för det håller inte – det är för mycket upp och ner, även om de gått bra i serien, som Pennerborn försvarade sig med när jag träffade honom efteråt. Nu blev det så att han inte fick gå – de gjorde det unika och sparkade två assisterande i stället, man kände liksom ”what?”, men Pennerborn har ju nu fått alla verktyg och det är en bra ledare. Det har jag hört därifrån – de är jättenöjda med Pennerborn. Det var nog rätt att behålla honom så här i efterhand, men de har ett lag som är… Det är svårt att undgå dem, det är nästan löjligt så här på förhand. De här värvat enormt bra, säger Rönnqvist i podden.

Petter Rönnqvist, SHL
161015 C More:s Petter Rönnqvist inför ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Färjestad den 15 oktober 2016 i Luleå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN / Cop 116

Färjestad har tappat Arvid Holm, Linus Arnesson, Jonathon Blum, Niclas Lundgren, Albin Eriksson, Oskar Bäck, Jacob Peterson, Jakob Forsbacka Karlsson, Jacob Nilsson och Olle Lycksell sedan förra säsongen. Samtidigt som man har förstärkt med Marcus Nilsson, Mattias Göransson, Mikael Wikstrand, Linus Johansson, Joakim Nygård och Jacob de la Rose.

Lyssna här:

LÄS MER: TV-profilen avslöjar sanningen om klassiska bråket – efter domarikonens oväntade påhopp: ”Efter 25 år…”

Få våra nyhetsbrev!