Hockeyprofilen Niklas Wikegård har tröttnat – går nu till jätteattack mot fotbollen(!): ”Extremt mörkrädd”

Niklas Wikegård har fått nog.
Nu rasar han mot fotbollen(!).
– Man sitter där och blir extremt mörkrädd, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Det är inte sällan som Niklas Wikegård sticker ut hakan och tycker till om saker inom svensk idrott. Ofta är det ju om hockey, då Wikegård har ett förflutet som tränare i SHL och numera är expert i C More, och ett ämne som ligger honom varmt om hjärtat är filmningar.

Rädd för utvecklingen

Wikegård gillar inte – hatar för att tala klarspråk – filmningar och hur hockeyn går mot att allt fler spelare lägger sig ner lättare än tidigare. Han pratar ofta om ämnet; i intervjuer, i studios i samband med matcher och i stort sett varje gång han får chansen.

200922 Cmores expert Niklas Wikegård inför ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Leksand den 22 september 2020 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Niklas Wikegård berättar i podcasten Släpp Sargen att han stör sig enormt på den utveckling som han tycker sig se inom hockeyn. C More-experten menar bland annat att det fysiska spelet håller på att utraderas – och att det inte längre, överlag, finns en stark vilja att stå upp för sig själv och varandra.

– Jag är extremt oroad för att vi går från en sport då man måste vara modig och tuff och bita ihop till en sport för mesar och gnällspikar, dundrar den tidigare tränaren.

”Extremt mörkrädd”

Wikegård fortsätter genom att skicka en stenhård passning till en annan populärt sport, som han anser vara ett skräckexempel vad gäller förstärkningar, attityd och fysiskt spel:

– Fotbollen är ju världens största idrott, men man sitter där och blir extremt mörkrädd när man ser alla filmningar som är hutlösa, skulle jag säga.

190402 Cmores Niklas Wikegård under kvartsfinal 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Djurgården den 2 april i 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg

Det finns dock ljusglimtar även inom fotbollen, menar Wikegård. Han tar som exempel domaren Björn Kuipers, från Nederländerna, som är känd för att hålla en hög nivå när det kommer till fysiskt spel.

– Därför var jag så glad i sista matchen i EM som dömdes av en domare som sket i allt och släppte typ 60 frisparkar i stort sett, säger Wikegård i Släpp Sargen.

LÄS MER: Zlatans klockrena hälsning till fotbollsvärlden – efter helt sanslösa comebacken för Milan

Få våra nyhetsbrev!