Zlatans klockrena hälsning till fotbollsvärlden – efter helt sanslösa comebacken för Milan

126 dagars skadefrånvaro.
Men det var inte direkt en ringrostig Zlatan Ibrahimovic som gjorde comeback.
Svensken blev målskytt direkt för sitt Milan.

Det var i våras som olyckan var framme för Zlatan Ibrahimovic, under ett stormöte mot Juventus i Serie A. Svensken landade tokigt och tog sig direkt för knät, och skadan var så pass allvarlig att han tvingades till operation, och att stå över sommarens EM.

Stor succé

Ibrahimovic har vid flertalet tillfällen på sociala medier visat upp sin rehabilitering och väg tillbaka, och det dröjde till den tredje omgången i Serie A innan comebacken kom. Zlatan fick visserligen inleda det förväntade toppmötet mot Lazio på söndagen på bänken, men han blev inbytt i den 60:e minuten.

210912 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates scoring 2-0 during the Serie A football match between Milan and Lazio on September 12, 2021 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Och det hade inte varit en Zlatan-comeback om det inte hade blivit omedelbar succé. För bara sju minuter efter sitt inhopp placerade sig Ibrahimovic rätt i boxen, och när han fick en precis passning av Ante Rebic vid fötterna så var det bara att stöta in bollen fram till 2-0, som också blev slutresultatet.

Klockrena hälsningen

Ibrahimovic har hyllats enormt efter sin succé i comebacken och har själv passat på att skicka en liten hälsning på sociala medier. Där lägger han nämligen upp två bilder – en på sitt nyopererade knä från i somras, och ett från firandet under söndagen – samt de båda datumen. Och visst är det imponerande att som 39-åring göra den resan, och att komma tillbaka så starkt.

210912 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates scoring 2-0 during the Serie A football match between Milan and Lazio on September 12, 2021 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Efteråt tokhyllades dessutom svensken av tränaren Stefano Pioli.

– Jag är glad att han kom in i det bra. Vi har gett honom god tid att komma tillbaka och det bör göra gott i de kommande matcherna. ”Ibra” blir aldrig gammal. Bortom hans talang är det passionen som gör skillnad, säger han.

LÄS MER: När Andreas Isaksson(!) förvandlades till Zlatan – och rånade självaste Messi med tidernas konstnummer

Få våra nyhetsbrev!