Håkan Loobs guldtips inför våren – nobbar Färjestad när han tippar årets SM-vinnare: ”Hjärnan säger att...”

Håkan Loobs guldtips inför våren – nobbar Färjestad när han tippar årets SM-vinnare: ”Hjärnan säger att…”

Det börjar dra ihop sig i SHL.
Nu ger Håkan Loob sin dom om vilka som vinner.
Och anmärkningsvärt nog så nobbar ikonen Färjestad.

40 omgångar är spelade i SHL, och det närmar sig verkligen slutspel och den stora dramatiken. I dagsläget leder Skellefteå serien framför Rögle, men flera topplag räknas som tydliga aspiranter att lyfta bucklan senare i vår, och det ser ut att bli jämnaste och mest oförutsägbara slutspelet på riktigt länge.

Pekar ut sina favoriter

Legendaren Håkan Loob, en av svensk hockeys största spelare och numera expert i SVT, menar att hans hjärta fortfarande dunkar för Färjestad, men han ser inte laget som favorit att vinna SM-guldet senare i vår.

– I Färjestad finns det en oerhörd kapacitet, och den har funnits länge. Men hittills har man inte riktigt fått till det, och man har gått lite fel i powerplay, och man kan inte vara ett topplag och harva runt 15-20 procent i powerplay. Får man till det där, då kommer vinstkapaciteten att öka, säger han i podcasten Släpp Sargen.

211211 Håkan Loob inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Leksand den 11 december 2021 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Om Loob däremot ska tippa med hjärnan så lyfter han i stället fram ett annat lag, betydligt längre norrut.

– Då måste jag säga att det lag som imponerat på mig hittills är Skellefteå. De ligger ju däruppe, och har en förmåga att få ihop ett lag som fungerar brett om man kollar på kedjorna, och kollar man på målvakterna så har man två riktigt bra. Man har fått fram en kedja, som ingen hade trott skulle vara så bra som den är, med Linus Karlsson, Jonathan Johnson och Rickard Hugg, de spelar jättebra, säger han.

”De har ingredieserna”

Loob lyfter även fram lagets nyckelspelare.

– Sen har de viktiga spelare som Oscar Möller, Joakim Lindström och Melker Karlsson – och de har fått tillbaka den kanske bästa powerplay-spelaren i Jonathan Pudas. Det känns som att de har ingredienserna för att kunna bli riktigt, riktigt bra när det drar ihop sig, och det går mot ett slutspel, säger han.

211123 Håkan Loob poserar för ett porträtt under en fotografering i SVT:s Hockeystudion den 23 november 2021 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN

Loob är dock enig om att det är svårt att utse en given favorit på förhand.

– Sen vet ju alla som håller på att det blir väldigt små marginaler, och man måste få den där skjutsen, säger han.

LÄS MER: Hemliga samtalet bakom otroliga gåvan – som fick Henke att tappa hakan under tokmäktiga hyllningen

Få våra nyhetsbrev!