Håkan Loob avslöjar sin sjukaste värvning under åren i Färjestad: ”Det var förbjudet – möttes i en mörk gränd”

Han var general manager under mängder av säsonger.
Nu avslöjar Håkan Loob sin sjukaste värvning till Färjestad.
– Det kan jag erkänna, att det kändes lite konstigt, säger han i podcasten Släpp Sargen.

Håkan Loob är en av våra allra största hockeyspelare genom tiderna. Han har snudd på oslagbara poängrekord i SHL, och är fortfarande den enda svensken att göra 50 mål under en och samma säsong i NHL. 

Avslöjar sjukaste värvningen

Men Loob är inte bara en ikonisk spelare, och en av Färjestads absolut största, han var dessutom en hyllad ledare i klubben under många år. Loob var general manager från 1996 till 2008, och därefter vd i klubben. Därmed har han säkerligen hunnit med att göra mängder av stora och meriterade värvningar.

211211 Håkan Loob inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Leksand den 11 december 2021 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

I podcasten Släpp Sargen får Loob en rak fråga vilken som är den sjukaste värvningen som han gjort – och svaret förvånar.

– Vi fick till en som var ganska sjuk, och det var en som hette Dmitri Yerofeyev, en rysk spelare, som var backpartner med Fokin när han spelade i det ryska landslaget, och de parade ihop sig, säger han i podden.

”Det kändes lite konstigt”

Fokin övertalade sin backkollega att fundera på det – och Loob gav sig av från Sverige.

– Jag åkte ner när Ryssland spelade VM, jag tror att det var i Slovakien, och försökte verkligen få till det. Så vi möttes i en mörk gränd, där jag försökte övertyga han och hans agent om att Färjestad var det rätta. Det gick knappt att läsa avtalet jag skickade fram, och man fick nästan ha ficklampa för att lysa på det. Så det var nog nästan det sjukaste – och dessutom att det gick i lås. Det kan jag nog erkänna, att det kändes lite konstigt, säger han

980914 Dimitri Erofeev, Färjestad © Bildbyrån

Inte nog med att omständigheterna var luriga – det var dessutom snudd på förbjudet.

– Man fick ju inte komma nära de ryska spelarna på den tiden, de var ju ganska uppassade, och det var inte fritt att springa hur som helst, så därför fick vi vara lite försiktiga, säger Loob.

LÄS MER: När Kenta Nilsson åkte på tidernas kortaste skada – och bara garvade åt lagkamraterna: ”14 timmars frånvaro”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!