Gjort 603 matcher i SHL – nu totalsågar profilen dagens svenska hockey: ”Den är på helt fel väg”

Han har gjort 603 matcher i SHL.
Men Daniel Widing tycker att svensk hockey är på väg åt fel håll.
– Känslor ska finnas inom hockeyn, men det finns så mycket motstånd till det, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Daniel Widing hann under alla sina totalt 15 säsonger i SHL bli en jätteprofil, och även om forwarden inte var den som gjorde flest poäng så var han alltid en spelare som det pratades om och som rörde upp känslor. Widing hann spela i hela sex klubbar i Sveriges högsta serie, men meddelade i veckan att hans karriär är över.

Berättar om kontroverserna

Totalt hann det bli hela 603 matcher i SHL:s grundserie, och ytterligare 76 i slutspelet, och under karriären så var Widing inblandad i många kontroversiella händelser. I podcasten ”Släpp Sargen” så pratar han om onanigester mot motspelare, vattenflaskor in på isen, slagsmål i spelarbås, det klassiska hånet mot Bert Robertsson – och en hel del annat.

200213 Djurgårdens Daniel Widing och Alexander Holtz under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Växjö den 13 februari 2020 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Trots alla kontroverser så menar han att det kan ha gynnat hockeyn.

 – Förlåt, men det är kul. En onanigest kanske inte är så moget, men jag tycker att det är inom gränsen för … ja, sedan är det också svårt att sätta gränser, men det drar ändå uppmärksamhet till hockeyn. Det blir lite löpsedlar, det snackas lite, folk går till jobbet och pratar om det. Allt prat om tacklingar som pågår nu – det är ju så tråkigt att det är helt sjukt. Då är det väl roligare att prata om något som i alla fall inte gjort illa någon?, säger han i podcasten.

”Helt fel väg”

Widing menar att det blir allt mindre av hånen och känslorna, någonting han tycker är fel.

– Jag tycker att hockeyn har blivit helt annorlunda. Först och främst tycker jag att det går lite för fort – det blir inget roligt spel, det blir inga situationer som gör att sådana här grejer skapas längre. Jag tycker att hockeyn är på helt fel väg. Känslor ska finnas inom hockeyn, men det finns så mycket motstånd till det, säger han.

170930 Rögles Daniel Widing i bråk med Malmö Redhawks Jens Olsson under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Malmö Redhawks den 30 september 2017 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

I podcasten så berättar Widing även om spelare som han känner som medvetet håller tillbaka, samtidigt som profilen själv – trots att han avslutat karriären – inte riktigt vågar säga vad han tycker.

– Jag vill uttrycka mig rätt här. Så sjukt att jag tänker så även om jag lagt av. Jag behöver ju inte ta hänsyn till någon – jag kan ju inte bli avstängd liksom. Man har i ryggmärgen att man ska passa sina ord, men jag tycker att det här är fel.

LÄS MER: Robin Figrens skräckupplevelse med Joel Lundqvist i Frölunda: ”Jag skämdes som en blöt labrador”

Få våra nyhetsbrev!