Förre lagkamraten avslöjar Joel Lundqvists hemlighet – utser honom till den ”värsta” i hela SHL

Han la skridskorna på hyllan i slutet av 2019.
Nu avslöjar hockeypensionären Elias Fälth en hemlighet om förre lagkamraten Joel Lundqvist.
När han får frågan om vem som är allra mest fåfäng i hela SHL.

Trots att han debuterade i SHL så sent som 29-åring så blev det en otrolig hockeykarriär för Elias Fälth. Efter ha kuskat runt i flera olika klubbar i HockeyAllsvenskan fick Nackasonen sin stora chans i högstaserien med Luleå 2010.

Vann VM-guld

Därefter blev det även spel i SHL-lagen HV71, Frölunda och Brynäs innan karriären avslutades helt i slutet av 2019. Det blev sammanlaget 379 matcher i SHL och totalt 150 poäng för backen.

Elias Fälth, Frölunda
151020 Frölundas Robin Figren och Elias Fälth jublar efter 1-0 av Figuren under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Linköping den 20 oktober 2015 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57750

Under åren samlade han även på sig ett SM-guld och CHL-titel med Frölunda samt var med i det Tre Kronor-lag som vann VM-guld på hemmaplan 2013. Nu gästar den nyblivne 40-åringen podcasten ”Släpp Sargen” och bjuder där på en oväntad hemlighet om förre lagkamraten Joel Lundqvist.

”Jag säger Joel”

När Fälth får frågan om vem som är den mest fåfänga personen han någonsin spelat med så är svaret lika snabbt som givet.
– Jag får säga Joel Lundqvist. Jag tycker det. Sedan har jag kanske inte varit så pjåkig själv genom åren, säger han i podden.

Joel Lundqvist, Frölunda
200919 Frölundas Joel Lundqvist anländer till arenan innanC ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 den 19 september 2020 i Göteborg . Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0054

En annan lagkamrat från Frölunda-tiden får sig också en känga, nämligen en av huvudpersonerna i podcasten ”Släpp Sargen”.
– Även ”Figge” (Robin Figren) är ett ”wild card” här. Han vill inte framstå som det, men det är han. Det är Joel-klass på honom, helt klart. Han är mycket mer mån om det där än vad folk anar, avslöjar Fälth i intervjun.

Lyssna här:

LÄS MER: Robin Figren avslöjar den värsta psykningen han fått i SHL – och pekar ut FBK-profilen: ”Jag satte i halsen”

Få våra nyhetsbrev!