Färjestad bad om ursäkt för öl-drickande under firandet – nu slår stjärnan tillbaka: ”Känner ingen skam för det”

Färjestad bad om ursäkt för öl-drickande under firandet – nu slår stjärnan tillbaka: ”Känner ingen skam för det”

Färjestad kritiserades för att ha druckit öl på stora scenen i Karlstad.
Nu slår lagkaptenen Linus Johansson tillbaka.
– Jag känner absolut ingen skam, säger han.

Färjestad hade inte vunnit SM-guld på elva år, så när man i den sjunde och avgörande finalen mot Luleå i maj vann, så var det naturligt att firandet blev vilt. Färjestad-spelarna hade några riktigt stökiga dagar och nätter på diverse nattklubbar, och firandet på stora scenen i Karlstad var mäktigt.

Slår tillbaka mot kritiken

Men efterspelet blev bittert. Spelarna kunde ses tappa den replika av pokalen som hade blivit tilldelade, vilket fick förbundet att rasa. Dessutom så fick Färjestad kritik för hur man betedde sig på scenen, och klubben gick till och med ut och bad om ursäkt för att man hade druckit öl.

220513 Färjestads Linus Johansson och Mikael Wikstrand jublar under guldfirandet för Färjestad den 13 maj 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Klubben medgav att man inte hade tänkt sig för, vilket väckte stor uppståndelse.

I podcasten Släpp Sargen berättar nu lagkaptenen Linus Johansson om sin syn på det hela:

– Jag känner absolut ingen skam över det. Herregud, man måste väl få fira när man gjort något bra? Det är ju inte så att det var något över gränsen, utan vi hade en öl med oss ut på scen. Det är klart att det är bra, om det nu var någon som tog illa upp, att man ber om ursäkt, men samtidigt måste man ju få leva när man gjort något så där bra, säger Johansson.

”Sådant jävla trams”

Programledaren Niclas Norlindh kallar då kritiken ”sådant jävla trams”, men tillägger också att han förstår att FBK-kaptenen inte kan uttrycka sig så kring frågan.

– Ja, haha, det är väl bra att några tycker det, tänker jag, svarar guldhjälten.

220513 Färjestads Linus Johansson jublar under guldfirandet för Färjestad den 13 maj 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Linus Johansson berättar i podden även att han inte tar åt sig särskilt mycket över den kritik som kommit mot klubben och hur man betett sig med pokalen. Johansson har främst menat att det är en replika man tilldelas just av den anledningen, och att förbundet får räkna med att det lag som vinner guld firar.

LÄS MER: Klubbens stora raseri – sågar Färjestads nya värvning och kräver nu förändring: ”Allt är helt värdelöst”