Klubbens stora raseri – sågar Färjestads nya värvning och kräver nu förändring: ”Allt är helt värdelöst”

Klubbens stora raseri – sågar Färjestads nya värvning och kräver nu förändring: ”Allt är helt värdelöst”

Modo plockade in centern Marcus Westfält.
För att en knapp månad se honom förlorad till Färjestad.
Nu rasar Modos sportchef.

Modo stod för en mycket bra säsong i hockeyallsvenskan, och var inför slutspelet favoriter att göra upp om SHL platsen med HV71. Men säsongen var över efter att man föll mot Björklöven i semifinal.

Lämnar för FBK

Klubben satte genast igång med att förbereda laget inför nästa säsong. Modo plockade tidigt in centern Marcus Westfält från konkurrenten Västervik – men honom blev man av med innan han knappt gjort en träning med klubben.

220512 under final sju i SHL mellan Luleå och Färjestad den 12 maj 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Ryktena om en flytt till Färjestad började ta fart för ett par veckor sedan. Men enligt Modos Henrik Gradin saknade dessa substans – för att de sedan blev helt officiellt att Westfält flyttar till FBK.

– Visst, det fanns intresse men Marcus var tydlig med att han ville få en annan typ av roll och jag fick känslan av att inte ville fortsätta i sin gamla roll, säger Gradin till Örnsköldsviks Allehanda.

”Det är en annan sak”

Han fortsätter:

– Jag förstår att SHL lockar och det vill jag att det ska göra för alla våra spelare. Men i det här fallet har Marcus gjort ett aktivt val och skrivit på för oss. Det är en sak om han spelat ett år hos oss och gjort det jättebra och då förstår jag att han drar till sig intresse. Det är en annan sak.

151001 Modos assisterande tränare Henrik Gradin under ishockeymatchen i SHL mellan Modo och HV71 den 1 Oktober 2015 i Örnsköldsvik Foto: Robbin Norgren / BILDBYRÅN

Henrik Gradin är mycket besviken över centerns val att lämna Modo. Klubben får heller inte en krona i ersättning – vilket sportchefen menar är helt värdelöst.

– Jag kan tycka det är märkligt överhuvudtaget att han lämnar oss för att spela i en fjärdekedja i SHL, det är väl det jag kan kommentera, säger han.

SHL-klubbarna har möjlighet att plocka kontrakterade spelare från hockeyallsvenskan fram till 10 juli. En regel som Gradin rasar mot.

– Det är lika bra att jag inte tycker någonting, kommenterar han.

LÄS MER: Jättekritik mot Gabriel Landeskog i natt – toksågas för tacklingen som tvingade motståndaren av matchen