Elias Petterssons sorg inför nya säsongen – och efter stora förändringarna i Vancouver: ”Är hemskt tråkigt”

Vancouver Canucks har förlorat flera svenskar.
Tyvärr, för Elias Pettersson.
– Det är hemskt tråkigt, säger storstjärnan i podcasten ”Släpp Sargen”.

Elias Pettersson hade visserligen gjort enorm succé med Växjö i SHL, men att han skulle göra sådana avtryck i NHL, direkt när han åkte över, var det få som kunde förutspå. Redan från den allra första matchen med Vancouver Canucks så stod det klart att det var en talang utöver det vanliga, och ”EP40” har bara fortsatt att växa sedan dess.

Petterssons sorg

Pettersson har snittat närmare en poäng per match, vilket är ruggigt fina siffror för en så pass ung spelare. Pettersson verkar dessutom stormtrivas i staden, och kanske har några andra, äldre, rutinerade svenska spelare att tacka för det.

210811 Elias Pettersson poses for a portrait during a press meet with the Swedish national ice hockey team on August 11, 2021 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Både Jacob Markström och Alexander Edler spelade i Vancouver när Elias Pettersson kom dit till säsongen 18/19, men nu har båda svenskarna lämnat. I podcasten Släpp Sargen berättar nu den 22-årige NHL-stjärnan om känslorna kring det hela – och tomrummet som vännerna lämnar efter sig.

– Tyvärr. Det är så klart hemskt tråkigt. När jag kom till Canucks så var det de två som tog hand om mig mest. De bjöd en på middag, tog en runt stan.

”Kompisar för livet”

Elias Pettersson menar själv att han har mycket att tacka Markström och Edler för, och på sociala medier har det varit tydligt att svenskarna umgåtts mycket med varandra.

– Markström (lämnade) säsongen innan och så Edler nu … ja, det är tråkigt, men det är business. Det går snabbt inom hockeyn. Det är två kompisar som jag har för livet. Man har lärt sig mycket av dem – och uppskattat allt de gjort.

181218 Elias Pettersson of Vancouver Canucks during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Pettersson menar att det är en tydlig revanschkänsla runt Vancouver – och den nya truppen – inför hösten.

– Vi är inte alls nöjda (med förra säsongen) – och vet att vi kan bättre. En revanschsäsong kan man absolut säga att det är. Det är en hockeystad och fansen är otroligt hängivna, de blöder Canucks, men det är vi spelare och klubben som sätter mest press på oss.

LÄS MER: När Peter Forsberg fick DEN blicken – och gick upp i kamp mot tio(!) man: ”Du är sjuk, Foppa!”

Få våra nyhetsbrev!