Dick Axelssons luriga besked om framtiden i SHL: ”Utan att säga för mycket så…”

Dick Axelsson är en av SHL:s största stjärnor.
Nu ger 33-åringen ett lurigt besked om framtiden.
– Utan att säga för mycket, så…, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Han går mot sin allra bästa säsong i Djurgårdströjan någonsin. Efter 25 poäng på 34 matcher i SHL har Dick Axelsson varit en av lagets bärande spelare i år.

Axelssons framtid

Vilket så klart var förväntat då 33-åringen är en av SHL:s mest profilstarka stjärnspelare. Axelsson är nu inne på sin tredje säsong i Djurgården den här vändan och kontraktet löper ut efter säsongen – igen.

Dick Axelsson, Djurgården
210204 Djurgårdens Dick Axelsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Djurgården den 4 februari 2021 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / OW0028

Varje sommar kommer alltid den stora frågan vad Dick Axelsson ska göra kommande säsong. Nuförtiden handlar den frågan även om han ska lägga ned hockeykarriären eller inte.

”Slutar varje år”

När 33-åringen gästar hockeypodden ”Släpp Sargen” får han en rak fråga om det här faktiskt är sista säsongen som spelare. 
– Jag slutar ju varje år, haha!, svarar han i podcasten.
– Nej, men det börjar närma sig, absolut. Småskador överallt, men samtidigt brinner jag fortfarande för det här.

Dick Axelsson, Djurgården
201226 Djurgårdens Dick Axelsson under värmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Djurgården den 26 december 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0037

Förra säsongen gjorde Axelsson 3 seriematcher i division 5 för Boo Hc och producerade hela 12 poäng. Kanske kan det vara en möjlig framtid för SHL-profilen.
– Jag trivdes så bra där ett tag, spelade i Boo i division 5 och gjorde tolv pinnar på tre matcher och bara levde livet. Jag tänkte att nu kommer jag få ett sjukt poängsnitt och kan bara lägga ner professionaliteten med hockeyn, säger han med ett skratt när han tänker på framtiden.

Besked om SHL

Sammanlagt har det blivit 11 säsonger i SHL för lagen Djurgården, Färjestad, Modo och Frölunda och totalt 2 SM-guld. 426 matcher och 295 poäng står han noterad för i SHL-sammanhang och frågan är om den här våren blir den allra sista med Dick Axelsson.
– Utan att säga för mycket, så… Kanske, haha. Det är väl 50/50, ger 33-åringen som besked i Släpp Sargen.

Axelsson har även 17 AHL-matcher och 5 poäng för Detroit Red Wings farmarlag Grand Rapids Griffins samt 91 matcher och 74 poäng i schweiziska NLA för Davos på meritlistan. I landslagssammanhang har det blivit drygt 100 matcher för Tre Kronor och 1 VM-guld och 1 VM-brons att stoltsera med i prisskåpet.

Lyssna här:

LÄS MER: SHL-stjärnan Dick Axelsson avslöjar tuffa beslutet som han ångrar än i dag: ”Det var jobbigt”

Få våra nyhetsbrev!