Dick Axelsson avslöjar mardrömmen i Frölunda – efter överenskommelsen med Rönnberg: ”Jag var livrädd”

Dick Axelsson är en av SHL:s största profiler.
Nu avslöjar han det hemliga vadet med Roger Rönnberg i Frölunda.
– Jag kommer också att jag var livrädd, berättar han i podden ”Släpp Sargen”.

Han har vunnit dubbla SM-guld med Färjestad och gjort 430 SHL-matcher under 11 säsonger. Dick Axelsson är en av SHL:s största profiler och lyckas ofta skapa rubriker med sköna citat eller oväntade upptåg.

Dick i Frölunda

Poängfarlige forwarden har också representerat en hel del svenska klubbar genom åren i Djurgården, Färjestad, Modo, Frölunda, Färjestad igen och nu Djurgården igen. Det blev två säsonger i Göteborg för Frölunda och när Axelsson gästar podcasten ”Släpp Sargen” minns han tillbaka till den tiden för flera år sedan.

Dick Axelsson, Frölunda
140327 Frölundas Dick Axelsson deppar under kvartsfinal sju i SM-slutspelet mellan Frölunda och Linköping den 27 mars 2014. Foto: Anna Tärnhuvud / BILDBYRÅN / kod AT / 57363

Framförallt säsongen 2013/14 när han spelade ihop med bästa vännen Robin Figren i Frölunda.
– Vi var ganska många snackpåsar i det laget. Du och jag, Ahnelöv, Pierre Johnsson och John Klingberg. Men jag kommer ändå inte ihåg så mycket av den säsongen, säger ”Figge” i podden.
– Där är vi likasinnade, jag brukar säga det att jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde igår. Men du var förmodligen avundsjuk på mig för något och försökte få den säsongen att glömmas bort. Men jag var där – och du också, säger Dick.

”Var livrädd”

Framförallt minns snackpåsarna Figren och Axelsson det hemliga vadet med tränarna Roger Rönnberg och Robert Ohlsson som ledde till en riktig mardröm för Dick Axelsson.
– Jag kommer ihåg att vi startade säsongen med att ”Rogge” och ”Robban” ville att vi skulle gå ned i vikt. Vi satte ett vad då att om vi gick ned x antal kilo så skulle dom bjuda oss på middag. Det slutade med att du, jag, Robban och Roger var ute och käkade middag ihop, säger Figge i podden.
– Det kommer jag faktiskt ihåg. Jag kommer också ihåg att jag var livrädd. Jag var utomlands veckan innan vi skulle samlas och jag vågade knappt äta eller dricka på den här semestern. Det var en av mina tråkigaste semestrar någonsin, jag bara såg Robban och Rogers ansikten dygnet runt, säger Dick.
– Men vi lyckades båda två!

Roger Rönnberg, Frölunda
210220 Frölundas tränare Roger Rönnberg deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Rögle den 20 februari 2021 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0129

De vann vadet och det blev en middag till slut. Även om Axelsson fick en smärre chock av viktraset.
– Robban fick låsa upp hänglåset på plånkan där, säger Figge.
– Jag var ju smalfet, alla muskler försvann ju. Jag hade bara en liten kulmage på den tiden, säger Dick.

Lyssna här:

LÄS MER: Dick Axelssons luriga besked om framtiden i SHL: ”Utan att säga för mycket så…”

Få våra nyhetsbrev!