Avslöjar nu Leksands-profilens toksköna detalj i kontraktet – är det här hela SHL:s märkligaste klausul?

Det finns många märkliga bonusar och klausuler i SHL.
Men frågan är om inte en detalj i Jonas Ahnelövs kontrakt tar priset.

Det är inte helt ovanligt att man i SHL, när man förhandlar om ett nytt kontrakt, petar in en klausul eller bonus av något slag. För forwards kan det ofta handla om målbonusar, vilket betyder att om en spelare når en viss summa mål, så belönas den även med en förbestämd summa pengar.

Helsköna klausulen

Men det finns även inte lika självklara klausuler, som är åt det lite märkliga slaget. Här på Sportbibeln har vi tidigare skrivit om att det ska finnas en detalj i Lekands-stjärnans Patrik Zackrissons kontrakt, som gör att han alltid får sova själv på bortaresor.

201024 Leksands Jonas Ahnelöv utsedd till matchens krigare under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Färjestad den 24 oktober 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

SHL-profilen Robin Figren berättar nu i podcasten Släpp Sargen om den märkligaste bonusen han hört talas om som en spelare haft inbakad i sitt kontrakt – och då slänger han fram en välbekant SHL-profil. 

– Pär Edlund, som är Frölundas fystränare, tillsammans med han som var sportchef i klubben just då (2013, Christian Lechtaler) – de kom fram till en deal om att om Jonas Ahnelöv under sommarträningen löpte under en viss tid på Cooper (ett test) så skulle han få … jag kommer inte ihåg exakt, men ett par extra tusenlappar i månadslön den säsongen, säger han.

Missade bonusen…

Figren berättar dock att Ahnelöv gick miste om bonusen…

– Det var ju inga sjuka summor, men hade han sparat ihop dem tror jag att det skulle ha blivit en ganska bra klumpsumma av det över tolv månader – men nej, han fixade inte det. Det sket sig, så det blev ingen Cooper-bonus på honom. Han gick bet på den, säger han.

210311 Leksands Jonas Ahnelöv under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Brynäs den 11 mars 2021 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Ahnelöv fick alltså klara sig utan bonusen, trots att det inte var någon monstertid som han behövde slå.

– Han och jag är ungefär lika duktiga på att löpa, så det var nog ingen jättetid att slå, tror jag – men det gick inte att ta sig under den tiden för honom.

LÄS MER: När Joel Lundqvist struntade i SM-guldfesten – och fick tidernas överraskning på egna baksidan(!): ”Pundare…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!