Wolfgang Pichlers raseriutbrott – efter snopna tävlingsbeskedet: ”Det är skandal!”

Sebastian Samuelsson skulle delta i rullskidsloppet Lysebotn Opp men tvingas ställa in på grund av flygstrul.
Nu rasar tränaren Wolfgang Pichler mot flygbolaget SAS.

Sebastian Samuelsson hade tänkt starta säsongen med det ansedda rullskidsloppet Lysebotn Opp på norska Blinkfestivalen. Men det fick sig ett snopet slut.

Redan under gårdagen tvingades han sova över på Arlanda och när han anlände i Oslo saknades OS-hjältens bagage.
”Tyvärr inget Lysebotn Opp för mig i år. Trots att SAS hade oceaner av tid att lägga över vårt bagage i går när vi blev ombokade så saknar vi allt vårt bagage här i Stavanger. Hoppas det löser sig inför morgondagens tävlingar”, skriver Samuelsson på Twitter.

Pichler rasande: ”Skandal!”

Sebastian Samuelsson är irriterad över att han inte kommer till start. Men det är ingenting mot vad tränaren Wolfgang Pichler känner.

Den tyske demontränaren är rasande på flygbolaget SAS.
– Det är skandal, mitt lag kan inte starta i Norge på en tävling. Det är inte möjligt att de inte kan ta hit bagaget på tre dagar till Norge. Jag har bara hört att det inte är möjligt att få hit det, men jag tror att de inte vill. Ingen tar hand om oss. Det kan inte vara så svårt att hitta bagaget i Stockholm, så stort är det inte, säger Pichler till SportExpressen och fortsätter:
– Vi har betalat mycket för det, jag är så arg. Det kan inte vara så att de inte hittar det, de vill inte. Det är svenska landslaget som inte kan tävla för att bagaget inte kommer. Ingen hjälper oss, de säger bara att det inte är möjligt.

Samuelsson: ”Bortkastad tid”

Senare i eftermiddag får Samuelsson istället heja på Charlotte Kalla, som ställs mot Therese Johaug för första gången sedan den 18 månader långa dopningsavstängningen.

Skidskytten får en ny chans till tävling under morgondagen, men är irriterad över att missa dagens lopp.
– Det är tråkigt så klart, de här tävlingarna är anledningen till att man har åkt hit från första början. Kommer vi inte kunna tävla så känns det som bortkastad tid, säger Samuelsson till SportExpressen.

SAS har valt att inte kommentera Pichlers utspel.

LÄS MER: Sebastian Samuelssons känga mot Petter Northug: ”Han har för..”

Stora glädjebeskedet för svenska skidskyttedamerna: ”Det kan vara avgörande”

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);