William Poromaas kontroversiella förslag i VM – för att stoppa den norska dominansen: ”Gör som ryssarna”

William Poromaa kunde inte rå på norrmännen i dag heller.
Efter nya medaljmissen lanserade svensken ett högst kontroversiellt förslag.
För att få stopp på den norska dominansen på herrsidan.

Svenskhoppet William Poromaa var länge med i kampen om en medalj på 15 km fritt under onsdagen. Det hade då blivit 22-åringen allra första VM-medalj i karriären.

Poromaa femma

Poromaa var den enda som kunde stå upp mot de norska dominanterna på herrsidan men till slut fick han ge upp även den här gången också. För precis som i skiathlon gick svensken i mål på en femteplats och blev slagen av fyra norrmän före sig.

Artikeln fortsätter efter bilden.

William Poromaa, skid-VM
230227 William Poromaa at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team during the FIS Nordic Ski World Championships on February 27, 2023 in Villach. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0525

Guldet tog suveräna Simen Hegstad Krüger hand om, hans andra raka VM-guld i Planica, silvret knep överraskningen Harald Östberg Amundsen och bronset tog Hans Christer Holund bara en sekund före fyran Johannes Hösflot Kläbo. Det enda Poromaa kunde nöja sig med var att han i alla fall slog en norrman i Sjur Röthe som kom sexa.

LÄS MER: Norska utspelet mot Sverige efter guldmissen – avslöjar stenhårda orden efter målgång: ”Vi sa det direkt…”

”Stäng av Norge”

Men det var så klart en besviken svensk efter loppet.
– Det är ett jättebra lopp. Det är klart att det är tufft och man vill vara på pallen, men tyvärr räcker det inte i dag. Just nu är jag inte där och på ett sätt är det skönt att känna att jag gör det jag kan. Jag får bara fortsätta göra jobbet så kommer vi närma oss. Jag är ändå där och leker med dem, säger Poromaa till Sportbladet.
– Norrmännen är på piken av sina karriären och åker jätte-, jättefort. Nästa mästerskap ska en ung och fräsch William Poromaa slå dem. Men ska jag slå dem i dag så är det bragdguldnivå.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Simen Hegstad Krüger, skid-VM
230301 Simen Hegstad Krüger Norway celebrates after competing in the Men’s Cross Country Skiing 15 km Free Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 1, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0527

Mitt i besvikelsen lanserar William Poromaa ett högst kontroversiellt förslag för att stoppa den norska dominansen på herrsidan. Efter att grannlandet bärgat ännu en VM-trippel på pallen i Planica.
– Man får stänga av dem som ryssarna, så är man världsmästare, haha. Det är så det är, de åker fort. Men klart att tanken finns, att man är bäst om det inte vore för dem, säger han skämtsamt till kvällstidningen.

Vad tycker du om William Poromaas förslag för att stoppa norrmännen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Ebba Anderssons stora irritation efter VM-bronset – sätter ned foten och slår nu tillbaka: ”Gillar inte det”